Højskolen Baobab søger undervisere med medieerfaring til Bali og Vietnam

Hvis du har erfaring med kommunikation, journalistik og medier, ild i øjnene, når du underviser og samtidig har rejst i lande, hvor palmer er mere almindelige end bøgetræer, skal du måske være underviser på Højskolen Baobabs ophold på Bali og i Vietnam.

Højskolen Baobab er en dansk højskole i udlandet for unge mellem 18 og cirka 30 år med fokus på kommunikation, journalistik og medier.  

Vi kombinerer levende og inspirerende undervisning med tropiske rejseoplevelser, og lægger stor vægt på fællesskab og højskoleånd.

Undervisningen er ambitiøs, men med masser af plads til udforske de lande, vi rejser til. Vi fokuserer undervisningen omkring kommunikation, journalistik og medier i bredest mulige forstand, og vores elever får konkrete værktøjer og erfaringer, som de kan tage med videre i deres uddannelse og arbejdsliv. Vi er drevet af nysgerrighed på verden, og det samme er du. 

Vi er en ny højskole, men med rødder tilbage fra 2012, og det giver rig mulighed for at bidrage med nye idéer, inspiration og vinkler, som vi ikke selv havde set endnu.

Det skal vi lave sammen

Vores højskoleophold har en varighed på 12 uger. De er delt op i tre undervisningsforløb afbrudt af to rejseuger undervejs.

I det første undervisningsforløb fokuserer vi på at fortælle gode historier. Vi arbejder med journalistisk vinkling, reportage, fortælleteknikker, kommunikationsteorier, interviewteknikker og meget mere. I det andet undervisningsforløb nørder vi medier og kanaler. Vi kommer forbi alt fra Instagram til nyhedsudsendelser, og arbejder med fotografi, video, visuel kommunikation, sociale medier, algoritmer og fortællinger på lyd.

Efter de to undervisningsforløb arbejder eleverne individuelt eller i grupper med et selvstændigt projekt med udgangspunkt i enten kommunikation, journalistik eller medier. For nogle af eleverne er projektet med til at forberede dem til optagelsesprøver på medieuddannelserne, mens det for andre drejer sig mere om at udvide porteføljen eller at gøre en forskel for en organisation eller virksomhed.

Vi søger undervisere, som kan undervise i et eller begge undervisningsforløb, og opgaverne vil blandt andet bestå af:

 • Udarbejdelse af undervisningsplan inden afrejse i samarbejde med højskolens stifter (og med udgangspunkt i tidligere højskoleophold).
 • Undervisning fra 9.00 til cirka 13.00 mandag til fredag i tre eller seks uger på Bali eller i Vietnam.
 • Sparring (udover normal undervisningstid) med de enkelte elever.
 • Rettelse af opgaver, samt individuel feedback.
 • Daglige planlægningsmøder med de øvrige undervisere, destinationslederen og praktikanter med videre.
 • Ekstra sessioner med enkelte eller flere elever med en særlig interesse i et bestemt emne (såsom interviewteknik, foto, podcast med videre).
 • Aktiv deltagelse i fællesmiddage, eftermiddagsaktiviteter, rejseudflugter og initiativer taget af aktivitets- og festudvalg.

Læs mere om undervisningsforløbene her.

Det leder vi efter

På højskolen bor vi sammen i et stærkt fællesskab. Elever, undervisere, destinationsleder og praktikanter udgør alle en aktiv del af et godt højskoleophold, og derfor søger vi undervisere, som trives godt i grupper med mange forskellige mennesker og personligheder. 

Vi leder efter undervisere, som har et fleksibelt arbejdsliv, og som er interesserede i at blive fast tilknyttet højskolen som undervisere. Det er en stor fordel, hvis du kan se et eller flere højskoleophold som en naturlig del af dit årshjul i en lidt længere periode, hvor du forpligter dig til et antal faste undervisningsforløb om året i en årrække.

Du er formentlig freelancejournalist, freelancefotograf, digital nomade eller selvstændig underviser eller konsulent, og har mulighed for selv at sammensætte dit årshjul og dine arbejdsopgaver.

Derudover har du:

 • Solid erfaring med journalistik, kommunikation, medieproduktion eller en blanding af alle tre discipliner.
 • Undervisningserfaring fra en uddannelse, et bureau, et mediehus eller lignende. Erfaring med undervisning af 18 til cirka 30-årige er et stort plus.
 • Passion og ild i øjnene.
 • Rejseerfaring og en stor sult på at blive ved med at udforske verden.
 • Empati og gode lytteevner.
 • Nysgerrighed, fleksibilitet og er god til omskiftelighed.
 • Humor og god energi.
 • Du er en naturlig igangsætter, som læner sig ind i aktiviteter og fællesskaber.

Det tilbyder vi

Du bliver en fast del af højskolens korps af undervisere, som altid vil blive tilbudt ledige undervisningsforløb på eksisterende og kommende destinationer først. Det er vores ambition at underviserkorpset udvikler sig til at blive en stærk freelancefamilie, som også kan hjælpe hinanden med opgaver og netværk uden for højskolen. 

Samarbejdet baseres på en freelanceaftale, hvor du leverer en undervisningsydelse til højskolen. Derfor er det et krav, at du kan fakturere højskolen som selvstændig eller virksomhed.

Du skal selv tegne rejseforsikring og andre relevante forsikringer gennem din virksomhed, samt dække diæter og forplejning. 

Højskolen dækker visum, bolig i undervisningsugerne, transport til og fra destinationslandet og freelancehonorar for undervisningsforløb.

Du skal ikke regne med at blive rig på andet end oplevelser, men der er mulighed for at arbejde på egne projekter eller at tage freelanceopgaver ind uden for undervisningstiden, så længe disse ikke konkurrerer direkte med Højskolen Baobab. 

Se programmet for vores højskoleophold på Bali i efteråret 2023 her.

Se programmet for vores højskoleophold i Vietnam i vinteren 2024 her.

Ansøg

Send en kort ansøgning og et cv hurtigst muligt til job@baobab.dk.

Skriv 'Ansøgning som underviser' i emnefeltet.

Send også meget gerne eksempler på journalistisk arbejde, kampagner, produktioner eller andet, som du er særligt stolt af.

Spørgsmål kan også rettes til job@baobab.dk.

Der afholdes samtaler løbende.

Læs mere om os på baobab.dk eller tjek os ud på Instagram (@baobabdk).