10 ting du skal opleve på din rejse til Bali

10 ting du skal opleve på din rejse til Bali

Selvom Bali ikke er større end Sjælland, indbyder den indonesiske vulkanø til et væld af oplevelser. Øen ligger centralt i Indonesien omgivet af andre øer, og derfor skal du ikke langt væk for at opleve andre fascinerede udflugtsmål på din rejse til Bali. Som højskoleelev kan du bruge dine eftermiddage og weekender på at opleve det bedste af Bali og omegn - og blive inspireret til at formidle værdifulde fortællinger. 

På den sydligste spids af Bali finder du nogle af øens smukkeste strande. Du kan finde en god håndfuld af dem i kystbyerne Uluwatu og Nusa Dua, som kan danne rammerne om paradisiske rejsefortællinger. Nyd strandene fra utrolige udsigtsposter eller fra brættet i bølgerne, når du kaster dig ud i verdensklasse surfing.

Længere nordpå finder du Balis kulturelle centrum, Ubud, hvor der venter prægtige templer, frodige risterasser og vilde vulkaner. Smag på kaffe ved en af områdets kaffeplantager og skriv en artikel om, hvordan den verdensberømte balinesiske kaffe dyrkes, høstes og bearbejdes. Tag et smut østpå til Sidemen for at få det balinesiske højland for dig selv, eller læg vejen forbi Lovina i nord og se delfiner fra første parket. 

Øst for Balis fastland ligger bounty-øerne Nusa og Gili. Brug en weekend på at få salt i håret og sand mellem tæerne. Hvis du har lyst til at nørde igennem, kan du lægge dig i skyggen og skrive et portræt af din dykkerinstruktør. Du kan også fortælle historien om, hvordan covid-19 har sat sine spor på paradis. Når du trænger til afveksling fra strandhåndklædet, kan du tage på eventyr til toppen af en vulkan eller opleve de fredede komodovaraner på tæt hold.

Bali er fyldt med muligheder for at opleve og fortælle. Hos Højskolen Baobab skal der være plads til begge dele. Derfor har vi samlet 10 ting, du ikke må gå glip af på din rejse til Bali.

1. Uluwatu

Bali - Uluwatu

Uluwatu er en kystby på den sydvestlige spids af Balis fastland. Byen byder på nogle af Balis smukkeste strande og mest betagende beachclubs. Besøg Bingin Beach, og se solen gå ned over klippeskrænterne fra baren Single Fin. Du kan også tælle trappetrin, mens du bevæger sig 70 meter opad til byens fine tempel. Her kan du overvære en traditionel balinesisk ilddans og få en kulturel oplevelse, du sent vil glemme. 

2. Canggu-området

Bali - Canggu

Canggu, der ligger mere nordligt på vestkysten, er Balis hotspot for digitale nomader. Viben er afslappet, bølgerne gode, og spisestederne vanvittige. Derfor er en afstikker til Canggu ideelt for dig, der vil surfe i bølgen blå og mæske dig i lækre og Instagram-venlige retter. Køb dig fattig i organiske produkter på the Gypsy Market, eller se solen gå ned over templet Tanah Lot. 

3. Ubud

Bali - Ubud

Ubud vil med garanti vinde dit hjerte. Byen er Balis kulturelle centrum, og du vil hurtigt blive fascineret af det naturskønne område med risterasser, kaffeplantager og jungle så langt øjet rækker. Du kan kaste dig over tempelture og autentiske markeder, eller du kan bruge en eftermiddag på at besøge Monkey Forest, som er en bypark med vilde aber. Ubud er også et godt udgangspunkt for at tage på river rafting-tur eller bestige vulkanen Mount Batu ved solopgang.

4. Sidemen og Amed 

Bali - Sidemen og Amed

Øst for Ubud ligger både Sideman og Amed, der er mindre velbevandrede byer på Bali. Her kan du opleve frodig jungle fra et scootersæde, jagte smukke vandfald og suge det mindre turistede højland til dig. Nyd synet af den storslåede vulkan Mount Agung fra et af de nærliggende hoteller med infinity pool, eller snør skoene for at vandre på den aktive vulkan.

5. Lovina 

Bali - Lovina

Den helt store attraktion, der trækker turister til byen Lovina i den nordlige del af Bali, er muligheden for at se delfiner. Stå tidligt op og sæt kursen mod havnen. Her kan du stige ombord på en båd, der tager dig på åbent hav for at lede efter delfinerne. Du kan også gå på jagt efter dem under havets overflade – så hop i dykkerdragten eller find snorkeludstyret frem. 

6. Menjangan og det nordlige Bali

Bali - Menjangan

I det nordvestlige hjørne af Bali ligger en lille perle af en ø Menjangan Island hvor snorklingen efter sigende skulle være fuldstændig fantastisk. Det er ikke mange turister, der tager den lange vej dertil, så du kan være heldig at have undervandslivet stort set for dig selv. Gør stop i byen Munduk på vejen gennem Nordbali, mærk den lokale landsbystemning og bad i nogle af byens vilde vandfald.

7. Nusa-øerne

Bali - Nusa

Nusa er en øgruppe, der består af tre øer, som ligger en halvtimes sejlads fra Bali. Øerne indbyder med sine hvide sandstrande og klare vand til afslapning og badeferie, men de indbyder også til en lang række oplevelser, som du ikke må gå glip af. Besøg klippen Kellingking, der har form som en T-rex, lad dig fascinere af bølgernes brag i klippepytten Angel’s Billabong, eller tag cyklen over Yellow Bridge, der forbinder to af de tre øer med hinanden.

8. Gili-øerne

Bali - Gili

Gili-øerne, øst for Bali, består af tre paradisiske øer, hvor der ingen veje eller køretøjer er. Besøg den største af øerne, Gili Trawangan, hvis du er til fest og farver. Her kan du møde backpackere og danse nætterne væk under åben himmel. Er du mere til ren ro og afslapning, skal du besøge den mindste af øerne, Gili Meno, hvor du kan slappe af med en snorkletur. Ønsker du både, at der sker lidt, samtidig med du ønsker ro og afslapning, så skal du vælge den mellemste af øerne Gili Air. Cykl rundt om øen, se smukke solnedgange fra gynger i vandet og drik kolde drinks fra strandbarernes sækkestole. 

9. Lombok

Bali - Lombok

En kort sejltur fra Gili-øerne ligger Balis mindre kendte nabo, Lombok. Her kan du opleve, hvordan Bali så ud, inden den indonesiske vulkanø blev et populært rejsemål. Mange rejsende kommer til Lombok for at nå til toppen af vulkanen Mount Rinjani, der måler 3800 meter. Så få bentøjet i gang og bliv belønnet med morgensolens stråler, der siver ind i teltet, mens du vågner efter et nat på vulkanen. Forkæl dig selv bagefter med et dyp i de varme kilder Air Kalak, eller brug et par dage på stranden i Senggigi.

10. Komodo National Park

Bali - Komodo National Park

Ingen rejse til Bali uden at tage på tur til Komodo National Park, der – som et af de eneste steder i verden – huser komodovaraner. Tag på ø-hop i nationalparken og kom tæt på de kæmpe komodoer, nyd den utrolige udsigt over det Jurassic Park-lignende landskab fra Padar Island og besøg strande med lyserødt sand.