10 ting du skal opleve på din rejse til Vietnam

10 ting du skal opleve på din rejse til Vietnam

På en rejse til Vietnam vil du hurtigt opdage, at landet er spækket med oplevelser, og som højskoleelev har du rig mulighed for at udforske, både i undervisningen og i dine weekender.

I det nordlige Vietnam kan du snøre vandrestøvlerne og opleve frodig natur, tage på sejltur i den billedskønne Halong-bugt eller spise dig gennem Hanois lokale gadekøkkener. Du kan lave en reportage fra Vietnams højeste bjerg, Fansipan, eller du kan øve dig i interviewteknikker i mødet med de lokale vietnamesere fra nord.

I det centrale Vietnam vil lysende lanterner og magiske markeder feje benene væk under dig. Her findes den ene kulturelle oplevelse efter den anden, og det er svært ikke at blive tryllebundet af den autentiske stemning, der præger byen Hoi An. Du kan tage på madkursus og øve dig i at skrive fængende anmeldelser, eller du kan lave et portræt af den lokale gadesælger, du møder på din vej.

I den sydlige del af landet kan du dykke ned i Vietnams barske historie, opleve storslået storbyliv eller nyde ø-livet på en af Vietnams paradisøer. På en kridhvid sandstrand. I skyggen af en svajende palme. I selskab med dine venner fra højskolen. Måske I laver research til en baggrundsartikel om den lokale Saigon-øl. Måske I tager billeder til en rejseartikel, I vil lave om stedet. Eller også optager I livet under havoverfladen til en mini-dokumentar om dykning. 

I Vietnam er mulighederne for at fortælle gode historier uendelige. Det samme er mulighederne for oplevelser. Derfor har vi samlet 10 ting, du ikke må gå glip af, når rejsen går til Vietnam

1. Den nordlige Sapa-region

Rejser til Vietnam - Sapa

Sapa er en region i den nordligste del af landet, der grænser op til Kina. Det bjergbeklædte område indbyder til vilde naturoplevelser, og rejsende til Vietnam lægger vejen forbi for at trekke. På en trekking-tur gennem Sapa kommer du til at opleve lokale landsbyer og betagende bjergstammer. Du får udsigt til ris-terrasser så langt øjet rækker, og du kommer forbi frodige vandfald.

2. Ha Long-bugten

Rejser til Vietnam - Ha Long Bay

Når du rejser til Vietnam med Højskolen Baobab er den sceniske Halong-bugt, der ligger omkranset af kalkstensklipper i det Sydkinesiske hav, et must see. Heldigvis er mulighederne, for at udforske bugten, mange. Du kan både udforske den fra lands og til vands, bo på øen Cat Ba, der er den største i bugten, eller hoppe ombord på et cruise eller i en kajak. Uanset er udsigten en, du sent vil glemme.

3. Hovedstaden Hanoi

Rejser til Vietnam - Hanoi

Brug en weekend på at udforske Vietnams hovedstad, Hanoi. Besøg den gamle bydel for en autentisk oplevelse, spis lækker lokal mad langs Hanoi Train Street og gå på opdagelse i byens små gader og stræder. Når mørket falder på, kan du – hver fredag, lørdag og søndag – besøge byens natmarked og gøre en god handel.

4. Hoi An

Rejser til Vietnam - Hoi An

Hoi An er et kunstnerisk og kulturelt mekka i det centrale Vietnam, du ikke må gå glip af på en rejse til Vietnam. Her må du ikke snyde dig selv for en udflugt til den stemningsfyldte gamle bydel, der bugner af kreative kunsthåndværk og lysende lanterner. Drik lokalt produceret kaffe, deltag i et vietnamesisk madkursus eller tag ud af byen og oplev de fine landsbyer fra en cykelsaddel. 

5. Hue

Rejser til Vietnam - Hue

Hue er endnu en by i det centrale Vietnam. Her kan du dykke ned i historiebøgerne og se ”Kejserens forbudte by”, som er på UNESCO’s Verdensarveliste. Du kan også nyde områdets flora og fauna. Tag for eksempel på tur til Ba Ma National Park, hvor du kan følge flotte hikingruter og slut dagen med afslapning i de famøse hot springs, Alba Thanh Tan.

6. Ho Chi Minh

Rejser til Vietnam - Ho Chi Minh City

Under din rejse til Vietnam kan du gøre stop i den storslåede storby, Ho Chi Minh, som ligger i den sydlige del af Vietnam. Her kan du udforske Cu Chi-tunnellerne, der går helt tilbage til Vietnam-krigen. Tag på aftencruise på Bonsai-floden og se byen lyse op i mørket, eller drik kolde drinks på en af de ekstravagante sky-barer.

7. Mui Ne

Rejser til Vietnam - Mui Ne

Nordvest for Ho Chi Minh ligger Mui Ne, som byder på et stort sanddyne-område, hvorfra det kan anbefales at se solen gå ned. Er du mere til fart over feltet, kan du køre området tyndt på en quad bike. Byen er desuden kendt for dets livlige og kaotiske fiskemarked, hvor du kan overvære de lokale fiskere tjene til føden ved at hale deres fangst i land.

8. Mekong Delta

Rejser til Vietnam - Mekong Delta

Oplev en af verdens længste floder på din Vietnam-rejse. Du kan besøge den kendte Mekong-flod, der snor sig gennem store dele af Sydøstasien, og handle på kryds og tværs, mens boderne flyder forbi. Tag på en endagstur fra Ho Chi Minh eller start dit flodeventyr i byerne Can Tho eller My Tho. Hvis du vil undslippe turisterne bør du bevæge dig længere ud i nogle af deltaets autentiske afkroge.

9. Con Dao-øerne

Rejser til Vietnam - Con Dao

Con Dao-øerne ligger mod syd-vest og består af to øer, der kendetegnes som Vietnams uberørte paradis. Her er turistmængderne endnu ikke nået ud, og derfor kan du finde smukke bugter, som du har for dig selv. Øerne er bjergrige og med et væld af udsigtsposter, så brug en weekend på at fræse øerne rundt på en scooter, mærk friheden og stop for et havdyp, når det passer dig.

10. Phu Quoc-øen

Rejser til Vietnam - Pho Qouc

Ingen rejse til Vietnam uden en tur til paradisøen, Phu Quoc. Øen ligger i Thailandbugten, sydøstligt for det vietnamesiske fastland, og indbyder med sine kridhvide sandstrande, svajende palmer og sit azurblå vand til ultimativ badeferie. Dagene kan bruges på dykning, snorkling og solbadning. Hvis du trænger til, at der skal ske lidt, kan du vandre i junglen, tage på ø-hop til de omkringliggende øer, smage øens verdenskendte fiskesauce eller besøge farme, der producerer perler.

Du kan læse mere om vores højskoleophold 'Vietnam, Laos & Thailand' her.