13 danske digitale nomader du skal kende

13 danske digitale nomader du skal kende

Home is where there’s wifi.

Sådan lyder mantraet for de fleste digitale nomader. Digitale nomader drømmer om at kunne rejse rundt og have hele verden som sin arbejdsplads. Nogle slår sig ned i længere tid på eksempelvis Bali, mens andre rejser fra sted til sted. Fælles for de fleste er, at det er friheden ved ikke at være fasttømret til det traditionelle 8-16-job, som driver dem.

Hos Højskolen Baobab er vi drevet af en nysgerrighed på verden og oplevelser under tropiske himmelstrøg. Vi møder ofte digitale nomader på vores højskoleophold, og vi samarbejder med flere af dem på vores forskellige destinationer. Vi har her samlet en række digitale nomader, som har skiftet hverdagen i Danmark ud med en varmere hverdag forskellige steder i verden.

Alexander Kinnunen og Viktoria Handskemager Wagner


Alexander og Viktoria driver rejsebloggen Nordombord og har levet som digitale nomader siden 2017. Sammen har de besøgt over 30 lande, og som de selv skriver har de efterhånden prøvet det meste: “Fået bedbugs på hostels. Vandret i Nepals bjerge. Rejst gennem Mellemamerika i bus. Mødt orangutanger i Sumatras jungle. Set USA's flotteste nationalparker. Boet på Bali. Kørt New Zealand tynd i autocamper”.

De har lavet en dokumentarfilm om bæredygtig kaffeproduktion med titlen Shade Grown Coffee. Den havde premiere på den internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX i København i 2020.

@northabroad
@shadegrowncoffee

Maja Grønholdt og Stefan Landgreve

Maja og Stefan arbejder med digital markedsføring i deres fælles virksomhed Hyped Agency. De står også bag podcasten Det Gode Liv - Er livet som digital nomade lykken?, hvor de fortæller om alt fra at købe en envejsbillet til Bali til, hvordan man finder arbejde, som man kan tage med under armen som digital nomade. Stifter af Højskolen Baobab, Robin Juel Johansen, gæster sågar et afsnit, hvor han fortæller om at kvitte sit direktørjob til fordel for at starte en højskole i udlandet.

Læs vores interview med Maja her.

@majagronholdt
@landgreve

Mette König og Martin Reinhard

 
Det rejselystne ægtepar Mette og Martin står bag den prisbelønnet rejseblog MM on the go. Her deler de fortællinger og guides fra deres rejse rundt i verden. De har blandt andet rejst i Vietnam og Indonesien, hvor Højskolen Baobab har højskoleophold. Du kan læse om deres tip til, hvad højskolens elever særligt skal glæde sig til i interviewet her.

@mmonthego_ 

Katrine L. Kristiansen og Christian Nelby

Katrine og Christian besluttede under corona-pandemien i sommeren 2020 at springe ud som digitale nomader. De sagde både job og lejlighed op for i stedet at rejse ud i verden. Katrine arbejder som selvstændig psykolog med online terapi, mens Christian arbejder freelance som softwareudvikler. De starter det nye år i Thailand, og forinden et kort ophold i Danmark ved juletid havde de tilbragt 6 måneder i Indonesien/Bali. Katrine deler billeder og historier fra deres rejse på Instagram.

@danishdigitalnomad 

Sophie Schou Jensen og Mathias Lemvig Larsen

For at kunne vælge eventyret til for et år siden, blev lejligheden i Aarhus opsagt. Sophie arbejder som freelance journalist og opsagde sit job på TV2 Østjylland, inden parret rejste ud i verden for at leve som digitale nomader. Mathias har taget sit job som content manager i en marketing-virksomhed med sig cirka 20 timer om ugen. Sophie skriver desuden rejsereportager til Ekstra Bladet om alt fra magiske Marrakech til smukke Singapore.

@sophieschouj

@m4thiasl4rsen

Anne-Kathrine Utzon og Jens Kold

Med ønsket om at lade arbejdet fylde mindre og skrue op for nærvær, frihed og livsglæde i hverdagen har Anne-Katrine og Jens rejst jorden tynd. Siden 2017 har de brudt med normen og levet nomadetilværelsen. Et liv, der for dem, er mindre forudsigeligt og mere meningsfyldt. Sammen driver de et digitalt marketingsbureau, og så bestræber de sig på at inspirere andre danskere via Instagram.

@nomads_journal

Alex Bjørstorp 

Den globale pandemi og hjemmearbejdet gav grobund for refleksion og følelsen af at sidde fast, så Alex forlod sin karriere i IT for at forfølge lykken udenfor landets grænser. Fra sine rejser i Asien deler han smukke billeder og videoer på Instagram samt på sin egen hjemmeside, som ikke blot indeholder en blog men også tutorials og tips til fotoredigering. Alex arbejder nemlig med visuel storytelling som selvstændig fotograf i dag.

@alexbjorstorp

Bonus: Robin Juel Johansen

Robin Juel Johansen - digital rådgiver

Stifter af Højskolen Baobab, Robin Juel Johansen, arbejder ved siden af højskolen som digital nomade. Han rådgiver virksomheder, organisationer, fonde og myndigheder i datadrevet kommunikation, kampagner og digitale medier. 

robinjohansen.dk