Bali & Indonesien 2023: Oplev det indonesiske ørige i dine rejseuger

Bali & Indonesien 2023: Oplev det indonesiske ørige i dine rejseuger

Selvom Bali er spækket med oplevelser og udflugtsmål, har du mulighed for at bruge din rejseuge på vores sommerhøjskolehold på Bali på at suge endnu mere af Indonesien til dig. Det indonesiske ørige er det største i verden, og derfor er det kun fantasien, der sætter grænser for et rejseeventyr. 

Rejs til Indonesiens hovedø Java, og oplev den kaotiske hovedstad Jakarta. Se solen stå op over det største buddhistiske monument i verden eller kør i Jeep på aktive vulkaner.

Spejd efter orangutanger i trætoppene og fald i søvn til junglens lyde, når du besøger Sumatra. Fortsæt regnskovseventyret på Mentawai-øerne, eller prøv kræfter med surfing på nogle af Indonesiens bedste bølger. 

Bliv blæst bagover af Borneos tropiske regnskov, naturskønne nationalparker og farverige fisk, eller oplev ferskvandsdelfiner i det åbne hav. 

Hvis du er sulten efter oplevelser uden for det indonesiske ørige, kan du hoppe ombord på et fly mod storslåede Singapore. Se de ikoniske træer ved Gardens by the Bay lyse op i mørket, gå aftentur langs Marina Bay eller spis dig gennem byens lækre gadekøkkener.

Du kan også sætte kurs mod Australien, der byder på nogle af verdens mest berømte seværdigheder. Kryds operahuset i Sydney af på din bucketliste, dyk ved verdens største koralrev, Great Barrier Reef, eller bliv betaget af den enorme klippeformation, Ayers Rock, der ligger i det australske ørkenlandskab.

Et højskoleophold på Bali er et perfekt udgangspunkt for at opleve - både det indonesiske ørige og nærliggende lande. Vi har samlet rejsemålene her, så du kan blive inspireret til, hvad rejseugen skal gå med. Så er du også godt klædt på til en snak om rejseplaner med dine nye højskole-venner.

1. Java 

Højskole i udlandet - Java

Tag på tur til Indonesiens hovedø Java, der kun ligger et stenkast mod vest fra Bali. Besøg hovedstaden Jakarta, sug sanselige indtryk til jer eller bliv klogere på landet på nationalmuseet.

Se verdens største buddhistiske monument Borobudur, kør i Jeep på den aktive vulkan Mount Bromo, eller gør stop ved øens frodige ris-, kaffe- og te-plantager. Når I er mætte af oplevelser, kan I fordøje alle indtrykkene ved bounty-strandene Papuma og Payangan.

2. Sumatra 

Højskole i udlandet - Sumatra

Ingen rejse til Sumatra uden at bruge nogle dage i junglen. Sæt kurs mod landsbyen Bukit Lawang, hvorfra I kan komme på jungletur. Ret blikket mod trætoppene, spejd efter orangutanger og bad i vilde vandfald. Gå på opdagelse i storbyen Medan eller vandr ved verdens største kratersø Lake Toba. Afslut eventyret med en god omgang Nasi Goreng og kolde Bintang-øl på de magiske Mentawai-øer. 

3. Borneo 

Højskole i udlandet - Borneo

Den indonesiske del af Borneo udgør to tredjedele af hele øen og hedder Kalimantan. Området er endnu ikke betrådt af store turiststrømme, og derfor kan I få fantastiske naturoplevelser uden at gå på kompromis med autenticiteten. Sejl mellem mangroverne, besøg fascinerende nationalparker og oplev ferskvandsdelfiner i Mahakam-floden. Husk at pakke snorkeludstyret - I må ikke gå glip af det utrolige undervandsliv, der venter, når I hopper mellem Borneos bedste øer.

4. Singapore 

Højskole i udlandet - Singapore

Hvis rejseugen skal bruges uden for de indonesiske grænser, er storbyen Singapore et rigtig godt bud. Her fornemmer I hurtigt storbyvibes, og byen viser sig fra sin smukkeste side, når I går aftentur langs Marina Bay eller blandt de lysende træer i Gardens by the Bay. Slå vejen forbi den attraktionsrige ø Sentosa, eller brug en dag på at dase ved en infinity-pool med udsigt over storslåede skyskrabere med kolde drinks fra sky-baren.

5. Australien 

Højskole i udlandet - Sydney

Brug rejseugerne på det australske kontinent, hvor storbyerne Sydney, Melbourne og Brisbane venter. Oplev Australiens must sees, når I dykker ved verdens største koralrev Great Barrier Reef, eller beundrer det dansk arkitekttegnede operahus i Sydney. I kan også bruge nogle dage på Whitsunday-øerne eller køre østkysten tynd for stemningsfulde byer og smukke strande.