”Det, der har størst værdi i livet, er de ting pantefogeden ikke kan hente”

”Det, der har størst værdi i livet, er de ting pantefogeden ikke kan hente”

Rejsebloggerne Mette König og Martin Reinhard - også kendt som 'MM on the go' - er vaskeægte globetrottere, der har sat sine fodaftryk i store dele af verden. Parret har blandt andet ø-hoppet i Filippinerne, vandret om Mont Blanc, trekket til Machu Picchu, overnattet på den afrikanske savanne, danset samba i Brasilien, cyklet gennem rismarker på Bali og sejlet langs Mekongfloden fra Vietnam til Cambodia.

Parret har siden 2011 blogget om deres oplevelser fra den store verden, og de står bag bloggen ’Mette & Martin Rejser’, der i 2017 blev kåret som Danmarks bedste rejseblog. Udover at være rejseskribenter, har Mette stor erfaring med PR, sociale medier og journalistik, mens Martin de sidste to årtier har arbejdet som selvstændig fotograf, klipper og instruktør. De har nu relanceret deres rejseblog, som i dag hedder hedder ’MM on the go’, og navneskiftet markerer en ny begyndelse: De har nemlig solgt alt, hvad de ejer, købt en enkeltbillet ud i verden, fyldt deres dufflebags til randen og kastet sig ud i en ny tilværelse som digitale nomader.

For første gang nogensinde er parret uden adresse i Danmark, de har ingen fast indtægt, og både pensionsopsparingen og karrieren er sat på pause for at rejse ud i verden:

”Vi har talt om at rejse rundt i verden på ubestemt tid de sidste 15 år, og enten skulle vi holde op med at tale om det, eller også skulle vi gøre det. Nu gør vi det," fortæller Martin. Mette supplerer:

”Vi flygter ikke fra noget, for vi er faktisk ret glade for vores liv, som det var. Men når man kører på de samme veje og spiser de samme ti retter til aftensmad, så er man bundet til noget, der er meget genkendeligt og hverdagsagtigt, og det udfordrer vi nu. I stedet for at panikke over, at vi tager afsked med det velkendte, så har udsigten til frihed tændt noget i os – faktisk i så høj grad, at tanken om ikke at forfølge drømmen pludselig er blevet mere skræmmende”.

MM on the go

Rastløse rejsefødder

Parret har, siden deres første fælles rejse, lidt af rastløse rejsefødder, og de har haft en indgroet længsel efter at rejse, både mere og længere. Derfor er alle sparepenge og feriedage også blevet brugt på at jagte oplevelser ude i verden:

”Vi føler os i live, når vi rejser. Sanserne bliver stimuleret, tankerne inspireret og tidsfornemmelsen udvidet. Vi kan langt bedre huske, hvordan en nudelret smagte på en lille ø i Thailand for syv år siden, end hvad vi fik at spise i weekenden. Det er på vores rejser, at vi har fået nogle af vores livs bedste og stærkeste minder. En klog kvinde sagde engang til os, at ’det, der har størst værdi i livet, er de ting, som pantefogedenden ikke kan hente’, og det er meget rammende for os,” siger Martin.

Mette tilføjer, at parret får enormt meget energi og glæde i mødet med det fremmede og uventede:

”Regnskoven i Brasilien lyder anderledes end bøgeskoven i baghaven, og gadekøkkenerne i Bangkok dufter mere spændende end staderne i Torvehallerne. Hvis vi skal vente syv minutter på en forsinket bus herhjemme, bliver vi irriterede. Men hvis vi strander fire timer på en togstation i Saigon, er det et eventyr”.

Deres store rejselyst og hungren efter eventyr betyder også, at parret ikke kan bakke nok op om Højskolen Baobabs vision:

”Højskolen Baobab har ramt os lige i hjertet! Hvis bare den havde fandtes, da vi var unge... Hold op, vi havde taget en tur," fortæller Mette. 

Mette og Martin har været på eventyr i både Vietnam og på Bali, og derfor ved de om nogen, hvad der venter Højskolen Baobabs elever på de to fantastiske destinationer.  

Vietnam

MM on the go

Hvad synes I, det bedste ved Vietnam er?

"Gæstfriheden, autenticiteten, kulturen og historien. Det er svært ikke at blive berørt, når man rejser rundt i landet. Man kan stå på den smukkeste tropeø eller gå rundt i charmerende gamle gader og samtidig blive mindet om uhyrlighederne, som befolkningen har oplevet. Historien er allestedsnærværende".

Hvad skal eleverne hos Højskolen Baobab særligt glæde sig til i Vietnam?

"Vi bliver aldrig trætte af maden. Vietnam er et af de få lande, hvor vi elsker at eksperimentere og pege på retter på menukortet, som vi ikke aner, hvad er. Men gæstfriheden er noget helt særligt. Det er mødet med befolkningen, der har givet os nogle af vores bedste rejseminder".

Læs mere om vores højskoleophold i Vietnam 2023 her.

Bali & Indonesien

MM on the go

Hvad synes I, det bedste ved Bali er?

"Bali er en skøn ø, og vi holder rigtig meget af kulturen og maden. Derudover er det et let sted at rejse rundt, og man kan trygt rejse rundt som europæer i Indonesien. Der er fredeligt, og det giver os frihed til at bevæge os, hvor vi har lyst".

Hvad skal eleverne hos Højskolen Baobab særligt glæde sig til på Bali?

"Der er masser af naturoplevelser, og der er virkelig gode vandreture! Og så er der en masse smukke øer, man kan besøge, hvis man er frisk på at hoppe ombord på en båd. Da vi var på Bali besøgte vi Gili og Lembongan".