Højskolens stifter: ”Jeg er forelsket i idéen om højskolen, og kunne ikke lade være med at føre den ud i livet”

Højskolens stifter: ”Jeg er forelsket i idéen om højskolen, og kunne ikke lade være med at føre den ud i livet”

Robin Juel Johansen kvittede et direktørjob og stiftede i foråret 2022 Højskolen Baobab. Han byttede titler, skjorter og stramme mødelokaler ud med nysgerrighed, fællesskab og undervisning i troperne, og han fortæller i podcasten ’Det gode liv – Er livet som digital nomade lykken?’ om skiftet fra hamsterhjul til højskole.

De digitale nomader Maja Grønholdt Jensen og Stefan Bech Landgreve driver bureauet Hyped Agency, hvor de laver digital annoncering og indhold til sociale medier for en række virksomheder.

Deres podcast er et hudløst ærligt rum, hvor de deler deres op- og nedture fra livet uden fast bopæl med computeren under armen.

Højskolen Baobabs stifter, Robin Juel Johansen, har selv flirtet med tanken om at blive digital nomade, men besluttede sig for at starte en højskoleophold under varmere himmelstrøg. 

”Jeg har overvejet om livet som digital nomade, kunne være noget for mig. Men jeg elsker at undervise og vil gerne skabe en ramme, hvor unge mennesker trygt kan opleve verden og trække vejret i det uddannelsespres, de oplever, samtidigt med, at de kan blive klogere på kommunikation, journalistik og medier. Jeg er forelsket i idéen og tanken om Højskolen Baobab, og så kunne jeg altså ikke lade være med at føre den ud i livet,” siger han.

Før han stiftede Højskolen Baobab, var han digital direktør i et af landets største kommunikationsbureauer, og har tidligere arbejdet som kommunikationschef på Christiansborg og digital rådgiver i en række organisationer og virksomheder.

Maja Grønholdt Jensen: Hvad er det egentlig for en højskole, du har lavet?

"Vi lægger vægt på, at man kommer langt væk fra den danske andedam og får mulighed for at opleve nogle af de kulturer, som minder mindst om den danske. Det gør vi både fordi, unge hungrer efter at komme ud i verden. Særligt i de her år, er der virkelig mange, som gerne vil prøve noget andet end bare at køre igennem det hamsterhjul, som uddannelsessystemet er,” siger Robin Juel Johansen og fortsætter:

”Og fordi vi håber lidt på, at dem som har været på højskole med os, og som gerne vil ind på journalistuddannelsen eller en af de andre medieuddannelser tager lidt af den viden, de får ude i den store verden med, når de skal lave nyheder og historier i medierne, så der kommer nogle flere perspektiver med, og det hele ikke kun kommer til at handle om Danmark og danske vinkler."

Du kan høre afsnittet ’Kvittede direktørjob for at forfølge en gammel drøm,’ hvor du normalt hører podcasts.

Lyt til afsnittet på Spotify her.

Lyt til afsnittet på Podimo her.

Lyt til afsnittet på Apple Podcasts her.