Digital nomade Maja Grønholdt: ”Jeg planlægger mit arbejdsliv efter, hvordan jeg gerne vil have mit fritidsliv”

Digital nomade Maja Grønholdt: ”Jeg planlægger mit arbejdsliv efter, hvordan jeg gerne vil have mit fritidsliv”

De to danske digitale nomader Maja Grønholdt og Stefan Landgreve har hele verden som arbejdsplads, når de rejser med computeren under armen, og deres kontor kan være alt fra en sandstrand i Sri Lanka til et hostel i Vietnam. De står bag den digitale marketingsvirksomhed Hyped Agency, og de arbejder primært som remote social media managers, hvor de fra A til Z sørger for, at deres kunder trænger igennem til målgruppen på sociale medier. De to digitale nomader har fundet en helt særlig arbejdsplads i den indonesiske vulkanø Bali, hvor de indtil videre har været otte gange – og det er et sted, de vender tilbage til.

”Bali er et utroligt skønt sted at opholde sig. Der er altid et sted, hvor du kan finde en god internetforbindelse, standarden er virkelig høj i forhold til prisniveauet, og så er der bare mange ligesindede, så det er nemt at møde nye mennesker og sætte sig ned på en café for at arbejde. Det er som om, at det er selvforstærkende, for når der er mange digitale nomader, så flokkes folk også," siger Maja Grønholdt.

Udover de positive ting ved, at Bali er blevet hotspot for digitale nomader, så er Maja Grønholdt også vild med øen på grund af den geografiske placering midt i Indonesien, der gør det både nemt og bekvemt at tage på oplevelsesture:

”Vi elsker at være på Bali i hverdagen, fordi tingene bare spiller, men i weekenderne vil vi gerne ud og se noget natur og være lidt mere remote, og her ligger Bali ret godt. Du kan befinde dig i noget, der minder om mini-Australien, starte din scooter og køre to timer væk, og så er du kommet op til den smukkeste natur, hvor du har det hele for dig selv. Du kan også tage til Labuan Bajo i Flores og sejle rundt i et nærmest månelignende landskab og se Komodo-varaner, og det er ikke andet end en lille flyvetur væk”.

Maja Grønholdt


Vejen til nomadelivet  

Maja Grønholdt tog – sammen med sin kæreste og partner Stefan Landgreve - beslutningen om at blive digital nomade for tre år siden. Da sagde de deres jobs op og rejste ud i verden på en envejsbillet:

”Vi havde en fuldstændig umættelig rejselyst, og hver gang vi havde været på ferie i Sydøstasien, så planlagde vi en ny ferie med det samme. Vi har hele livet gjort, hvad der var forventet af os. Vi har gået i folkeskole, i gymnasiet, taget videregående uddannelser, blevet kærester og flyttet sammen. På et tidspunkt stillede jeg mig selv spørgsmålet ’Er det dét her, jeg vil?’, for jeg følte, det var på tide, at jeg tog styringen over mit eget liv tilbage," siger hun.

For parret er det 100% friheden og oplevelserne, som følger med, der har skubbet dem ud i nomadetilværelsen:

”De fleste mennesker indretter deres liv efter, hvordan det kan hænge sammen med deres arbejdsliv. Vi har vendt det fuldstændig om og har planlagt vores arbejdsliv efter, hvordan vi gerne vil have vores fritidsliv. Vi kan arbejde, hvorfra vi vil, og hvornår vi vil. Det fede er, at vi bare kan tage af sted med computeren under armen uden at skulle spørge nogen om lov. Før arbejdstid kan vi tage ud at surfe nogle timer om morgenen, og efter arbejdstid kan vi bestige en vulkan eller svømme med havskildpadder. Omgivelserne lægger mere op til at gøre ting end at lægge sig hjem og se Netflix som på en vinteraften i København, hvor vi godt ved, at der ikke sker det helt store. Som digitale nomader får vi masser af oplevelser – også i hverdagen”.

Faktisk har det gjort indtryk på Maja Grønholdt, hvor frit de kan leve som digitale nomader: 

”Jeg har lukket en aftale med en ny kunde på bagsædet af en scooter kl. 4 om morgenen på vej til en solopgang ved templet Borobodur på Java i Indonesien. Jeg sad bagpå og mailede, mens Stefan kørte derudaf for at vi kunne nå frem til solopgang. Der tænkte jeg: ’Hold da op, vi kan virkelig være remote’”.

Hun fortæller, at der ikke findes nogen opskrift på, hvordan man bliver digital nomade. Man skal simpelthen finde sin egen vej, for der er ingen ’rigtig’ måde at være digital nomade på. Til gengæld har hun et råd til dig, der går rundt med en spirende drøm om at kunne arbejde uafhængigt af tid og sted: Skrid til handling.

”Man kan drømme nok så meget, men hvis ikke man prøver det, så ved man aldrig, hvordan det går. Hvis ikke man opsøger nogle kunder eller booker den flybillet ud i verden, så sker der ikke noget. Hvis man virkelig vil det, så gælder det om at handle. Om det så bare er en lille ting om dagen, man gør, så gælder det om ikke bare at tænke det”.

Følg Maja Grønholdt på Instagram-profilen majagronholdt eller lyt til hendes og Stefan Landgreves podcast ”Det Gode Liv – Er livet som digital nomade lykken?”.