11 grunde til at tage på højskole i udlandet

Højskole i udlandet

Der er mindst 11 gode grunde til at tage på højskole i udlandet.

Hvad enten du drømmer om at bruge dit sabbatår på et højskoleophold, eller om du har lyst til at suge nye rejseoplevelser til dig som en pause i dit studie eller dit arbejdsliv, er det en god idé at kombinere fællesskab, eventyr og ny viden om kommunikation, journalistik og medier.

Noget af det, man sjældent fortryder, når man bliver gammel, er de oplevelser man fik med sig fra verden, og der er mange gode grunde til at overveje et højskoleophold i udlandet: 

 • Du oplever verden, som den ser ud langt væk fra den danske andedam
 • Du bliver en del af et stærkt fællesskab, som måske giver venskaber for livet
 • Du bliver klogere på kommunikation, journalistik og medier
 • Du får oplevelser, som du aldrig kommer til at glemme
 • Du bliver klogere på dig selv
 • Du bliver klogere på den verden, vi lever i
 • Du får mulighed for at trække vejret mellem studier eller før, du skal ud på arbejdsmarkedet for alvor
 • Du får en indsigt i andre kulturer og bliver klogere på, hvordan andre mennesker lever og tænker
 • Du får mulighed for at gøre en forskel gennem frivilligt arbejde og samarbejder med lokale organisationer og virksomheder
 • Du bliver klogere på, hvad du vil studere og arbejde med i fremtiden
 • Du bliver klædt godt på til optagelsesprøver, samtaler og kvote-2-kriterier til de forskellige medieuddannelser

Sådan laver vi højskole i udlandet

I Højskolen Baobab er vi drevet af en grundlæggende nysgerrighed på verden. Vi vil gerne blive klogere på andre mennesker, andre kulturer og andre lande. Det er blandt andet derfor, vi har valgt at fokusere på kommunikation, journalistik og medier i vores undervisning, for de områder er dybt afhængige af en nysgerrig tilgang til livet.

På vores højskoleophold i udlandet lægger vi vægt på at skabe trygge og inspirerende fællesskaber, hvor vi sammen kan udforske de lande, vi rejser i.

Vi er ambitiøse i vores undervisning, og der er både plads til at nørde igennem og til at tage eventyr på et surfbræt, med en dykkerflaske på ryggen eller måske på en safari. Vi kombinerer det faglige med det stærke rejseoplevelser, og vores undervisere har alle solid erfaring med at undervise og at arbejde i lande langt væk fra Danmark.

Højskolen Baobab har rødder tilbage fra 2012, hvor det første højskoleophold så dagens lys i Uganda. Du kan læse, hvordan de to tidligere elever Louise og Jeppe tænkte om opholder herunder. 

"Jeg VIL være journalist, så jeg er med højskolen i Uganda for at forberede mig på optagelsesprøven på Journalisthøjskolen" - Louise, 20 år

Højskole i udlandet

"Jeg ville gerne ud og opleve verden, men havde ikke lyst til at ligge på en strand og drikke drinks i tre måneder. Højskolen var studierelevant for mig, for jeg elsker at lære nyt om kulturer, regeringer og verdensdele. Jeg er fuldt ud tilfreds" - Jeppe, 20 år

Højskole i udlandet
I 2023 var blandt andre Lisa-Lin og Frederik med på vores højskoleophold i Vietnam. Du kan høre, hvad de, og andre fra holdet, fik ud af at være på højskole i udlandet lige her.
højskole i udlandet

Et højskoleophold i udlandet kan styrke din kvote-2-ansøgning 

Hvis du drømmer om at søge ind på en af medieuddannelserne efter dit sabbatår, skal du enten igennem et optagelsesforløb eller søge via kvote-1 eller kvote-2. Både i kvote-2 og på de uddannelser, hvor du skal til prøver eller samtaler, er det en fordel, hvis du eksempelvis har været på højskole i udlandet.

Uanset om du vil søge ind på en af medieuddannelserne, eller om du skal bruge kvote-2 til andre ansøgninger, er det godt, hvis du kan sætte flueben ved disse punkter:

 • Du har været på et højskoleophold
 • Du har været ude og rejse (gerne langt væk fra andedammen)
 • Du har lavet frivilligt arbejde (i vores tredje undervisningsmodul kan du lave projekter for lokale organisationer)
 • Du har beskæftiget dig med kommunikation, journalistik og medier
 • Du er nysgerrighed og sulten på at lære
 • Du har været ude og ryste hovedet og fået ny inspiration og erfaringer

Du kan læse mere om vores højskoleophold på Bali og i Vietnam her, og du kan følge os på Instagram, hvis du vil have besked, når vi offentliggør nye destinationer.