Vietnam
Laos
Thailand

Kultur, journalistik & udvikling

Gør din verden større

Oplev det bedste fra Sydøstasien og bliv klogere på kultur, journalistik og udvikling i et tæt fællesskab med andre nysgerrige unge. På dette højskoleophold kommer du til at bruge alle sanser, når vi rejser gennem kulturer med dybe rødder og fascinerende traditioner. Du kommer hjem med nye værktøjer til at fortælle gode historier, og med en skarpere viden om, hvordan du udvikler dig selv og de projekter, der betyder noget for dig.

Pris & afrejse

23. september - 15. december 2024
22. september - 14. december 2025
21. september - 13. december 2026

Varighed: 12 uger
Aldersgruppe: 18 - 30 år
Tilmeldingsfrist: Senest 35 dage før afrejse

Intropris 2024: 59.850,-
Pris fra 2025: 60.850,-
Prisen er inkl. fly t/r fra København.

Early bird: Spar 3.000,- ved tilmelding senest 120 dage før.

Fire uger
Vietnam

Vi starter højskoleopholdet i Hanoi i det nordlige Vietnam med faget 'kultur'. I Vietnam oplever du en gastronomisk supermagt med dybe traditioner, inspirerende mennesker og storslået natur. Du bliver klogere på landets historie, samfundet i dag, religion, traditioner, madkultur og storslåede natur. Den sidste uge er rejseuge, hvor du selv vælger, hvad du vil opleve. Rejs eksempelvis til Sapa i nord eller den ældgamle by Hoi An mod syd.

Fire uger
Laos

Vi rejser videre til den bjergtagende by Luang Prabang i Laos, hvor undervisningen fortsætter med faget 'journalistik', hvor du bl.a. lærer at fortælle gode historier, vinkle, skrive reportage og interviewe. Laos byder på autenticitet og ro. I den fjerde uge har vi endnu en rejseuge, hvor du kan udforske Laos eller nogle af de nærliggende lange såsom Cambodja, Filipinerne eller Malaysia.

Fire uger
Thailand

Vi fortsætter til Krabi i Thailand, hvor klipper, strande og frodige omgivelser skaber de bedst tænkelige rammer for faget 'udvikling'. Du bliver klogere på, hvordan vi udvikler os som mennesker, og hvordan vi kan blive bedre til at udvikle idéer og skabe nyt. Vi arbejder med idéudvikling, meningsfuldhed, fremtid og iværksætteri, og afslutter med et personligt projekt, hvor du udvikler noget nyt, som er meningsfyldt for dig - eksempelvis et journalistisk produkt.

Se det fulde program under 'Alt, du skal vide'.

Undervisning

Vores undervisning er energisk og drevet af nysgerrighed. Den minder ikke om det, du kender fra gymnasiet, og vi lader lysten drive værket.

Læs mere om de tre fag 'kultur, journalistik og udvikling' her.

Alt, du skal vide

Vi har samlet det vigtigste om højskoleopholdet her. Hvis du er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os - vi glæder os til at møde dig.

Afrejse:
23. september - 15. december 2024
22. september - 14. december 2025
21. september - 13. december 2026

Holdet mødes med destinationslederen i Københavns Lufthavn og rejser samlet til den første destination.

Varighed: 12 uger

Intropris 2024: 59.850,-
Pris fra 2025: 60.850,-
Prisen er inkl. fly t/r fra København.

Early bird: Spar 3.000,- ved tilmelding senest 120 dage før afrejse.

Det meste er inkluderet i prisen:

 • Digital velkomstpakke
 • Rejsemøde i København ca. en måned inden afrejse
 • Fly tur/retur fra København
 • Transport mellem de tre destinationslande (fly, bus, tog eller færge)
 • Introdage, hvor vi ryster holdet sammen
 • Velkomstmiddag
 • Undervisning i KULTUR
 • Undervisning i JOURNALISTIK
 • Undervisning i UDVIKLING
 • Dagstur til Ha Long Bay (Vietnam)
 • Street food tour (Vietnam)
 • Cooking class (Vietnam)
 • Tempelbesøg i bl.a. Ngoc Son Temple (Vietnam)
 • Tempelbesøg i Luang Prabang (Laos)
 • Sejltur på Mekong-floden (Laos)
 • Snorkling ved Phi Phi Island (Thailand)
 • Yoga-undervisning (Thailand)
 • Bolig (udover de 2 rejseuger)
 • Afskedsmiddag
 • Højskolecertifikat (til kvote-2, jobsøgning m.v.)
 • Dansk rejseleder under hele opholdet
 • Kompetente undervisere og oplægsholdere
 • Personlig fremtidssamtale med underviseren i slutningen af opholdet
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Donation til Den Danske Naturfond
 • Donation til International Media Support

Ikke inkluderet:

 • Visum
 • Mad og drikke
 • Rejseforsikring
 • Vacciner
 • De to rejseuger, hvor du frit kan planlægge

Vi starter med fælles afrejse fra København til Hanoi, Vietnam.

VIETNAM

I Vietnam har vi undervisning i faget KULTUR. Vores base bliver i hovedstaden Hanoi, og undervisningen bliver en blanding af klasseundervisning og oplevelser ude af huset.

UGE 1
Vi starter med at lære hinanden godt at kende, og ryster holdet sammen på kryds og tværs. Vi lærer også vores nye by at kende, og besøger de vigtigste steder i området.

I undervisninger bliver vi klogere på Vietnams historie, og ser blandt andet nærmere på Vietnamkrigen, landets seneste historie og får et indblik i, hvad Vietnam er for et land lige nu.

UGE 2
Vi kaster vores fokus på mad, sprog og natur i denne uge. Vi starter med at lære en smule vietnamesisk, så vi kan begå os i det små.

Vi oplever et af de smukkeste naturområder i Vietnam med en dagstur til Ha Long Bay, og forsøger at blive klogere på madkulturen ved at tage på street food tour i Hanoi efterfulgt af et madlavningskursus i de traditionelle og respekterede retter i det vietnamesiske køkken.

UGE 3
Undervisningen handler i denne uge om religion og traditioner, og vi bliver klogere på vietnamesernes forhold til religion. Vi besøger et af de vigtigste templer, Ngoc Son Temple i Hanoi, og ser nærmere på flere af de andre religiøse seværdigheder i området.

UGE 4
Dette er den første rejseuge, hvor I selv bestemmer, hvad I vil se. Vietnam er et stort land med mange vanvittigt flotte steder, så kun fantasien sætter grænsen. Du kan også vælge at rejse til et af de omkringliggende lande for at få endnu mere af Asien under huden. Når rejseugen er slut, tager vi sammen fra Hanoi til Laos.

LAOS

I Laos har vi undervisning i faget JOURNALISTIK. Vi skal bo i bjergbyen Luang Prabang, som smyger sig langs Mekong-floden.

UGE 5 - 7
Vi arbejder med journalistik, og du lærer blandt andet om journalistiske fortælleteknikker, vinkling, de journalistiske genrer, interviewteknik, kildetyper og får rig mulighed for selv at producere journalistiske produktioner.

Undervejs i undervisningen kommer vi ud og ser Luang Prabang og området omkring byen.

Vi tager os også tid til besøg i nogle af de meget smukke templer i byen, og til en sejltur på Mekong-floden.

UGE 8
Det er tid til den anden rejseuge, hvor du kan udforske mere af Laos, tage til nabolandet Cambodja eller rejse til et nærliggende land. Filippinerne, Malaysia eller Bali er alle i flyafstand fra Laos. Efter rejseugen tager vi sammen fra Laos til Thailand.

THAILAND

I Thailand har vi undervisning i faget UDVIKLING. Vores base er i byen Krabi, hvor naturen kan få kæben til at falde hos de fleste.

UGE 9 - 10
Vi lægger ud med at udforske vores nye hjem og området omkring Krabi.

Herefter starter undervisningen i faget 'udvikling', hvor vi arbejder med, hvordan man udvikler nyt. Du lærer en række konkrete værktøjer til, hvordan du udvikler nye idéer og projekter, og du bliver skarpere på, hvad dine værdier er. I løbet af undervisningen skulle du gerne blive klogere på, hvad der er meningsfuldt for dig, og vi tager os tid til at trække vejret og strække kroppen, når vi har undervisning i meditation og yoga.

Vi ryster også hovederne undervejs og tager en snorkle-tur til Phi Phi Island, hvor du kommer til at opleve det farverige liv under havets overflade.

UGE 11 - 12
Det er nu tid til at arbejde med dit personlige projekt. Det er helt op til dig, hvad projektet skal handle om, og vi guider og støtter dig undervejs, så du får noget konkret og håndgribeligt ud af projektet. Hvis du vil nørde videre med journalistikken, kan du med fordel lave et journalistisk produkt, som kan gøre dig skarpere til optagelsesprøver eller kan give dig noget godt til cv'et.

Vi afrundet højskoleopholdet med en afskedsmiddag, før vi hopper på flyet tilbage mod København.

Læs mere om fagene i undervisningen her.

Der tages forbehold for opdateringer og ændringer i programmet.

Det er et krav, at du har en gyldig rejseforsikring, når du rejser med Højskolen Baobab. Sørg for at tjekke, at din rejseforsikring dækker de lande, vi rejser til, og husk at tjekke, om du skal købe ekstra forsikring, hvis du tager dykkercertifikat.

Vi går meget op i sikkerhed, og holder os løbende opdaterede med Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Derudover tilmelder vi alle elever Udenrigsministeriets såkaldte 'danskerliste', så vi får besked, hvis der er noget, vi skal være særlige opmærksomme på under vores ophold.

Vi rejser i et stærkt højskolefællesskab, og vi sørger altid for at passe på hinanden.

Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, og hvis du tegner forsikring via os, registrerer Gouda dig som elev på Højskolen Baobab.

Læs mere om de anbefalede forsikringer hos Gouda her.

Du sikrer dig en plads på holdet ved at tilmelde dig her på siden. Når du har tilmeldt dig og betalt depositum på 2.500 kroner, er du sikret en plads. Det resterende beløb betales 90 dage før afrejse.

Læs mere i vores generelle bestemmelser her.

Du kan senest tilmelde dig dette højskoleophold 35 dage før afrejse. Det kan være muligt at tilmelde sig senere, så kontakt os for at høre mere.

Dette højskoleophold er for dig mellem 18 og cirka 30 år, som vil gøre din verden større, få uforglemmelige rejseoplevelser og blive klogere på kultur, journalistik og udvikling i et stærkt fællesskab med andre nysgerrige unge.

Nogle af vores højskoleelever holder sabbatår og har lyst til at forberede sig på optagelsesprøver eller kvote-2-ansøgninger til en af medieuddannelserne, andre vil gerne krydre deres uddannelse eller job med ny viden og rejseoplevelser. Alle er velkomne, og der er både plads til at nørde igennem med det faglige og at lade eventyret, fællesskabet og oplevelserne fylde.

Vi bor på en blanding af hostels, guest houses og hoteller, og vi sørger for at blande værelserne undervejs, så flest mulige prøver at bo sammen. Nogle steder bor du på større værelser med køjesenge og andre steder bor I to og to - det afhænger af den enkelte destination og kan variere fra hold til hold. Nogle værelser har mindre enkeltsenge, mens andre har dobbeltsenge.

Vi inviterer til en hyggelig dag i København inden afrejse, hvor du kan møde dine nye højskolevenner. Vi lærer hinanden at kende og gennemgår forberedelser til turen, så du blandt andet bliver klogere på, hvad du skal pakke, hvor de andre på holdet drømmer om at tage til i rejseugerne og meget mere.

Der er mindst 8 og maksimalt 25 elever på vores højskoleophold.

Herudover er der en destinationsleder med på hele rejsen og en eller flere undervisere og gæste-oplægsholdere.

Vi kan ikke garantere, at du kommer ind på de medieuddannelser, som kræver optagelsesprøve eller har andre særlige optagelseskrav. Men vores undervisning er relevant for uddannelserne og optagelsesprøverne, for du lærer både noget om forskellige medier og om formidling, journalistik og kommunikation.

Derudover tæller det ofte positivt, at du har været på højskole, at du har været ude i verden, og at du aktivt har opsøgt noget fagligt relevant for dit studie.

Det tæller også positivt på en kvote-2-ansøgning, at man har været på højskole, har været ude og rejse og at man har beskæftiget sig med det fag, man gerne vil studere. Du kan læse mere om, hvad et højskoleophold i udlandet kan betyde for din kvote-2-ansøgning her.

Ja, det er muligt at tage dykkercertifikat i løbet af vores ophold i Thailand.

Dykkercertifikat er et tilvalg, og betales direkte til dykkerfirmaet. Vi spørger dig efter tilmelding, om du er interesseret i at tilmelde dig dykning.

Når du tilmelder dig dette højskoleophold accepterer du samtidig vores generelle bestemmelser og betalingsbetingelser.

Det er vigtigt, at du læser dem igennem inden din tilmelding.

Tilmeld dig

Du tilmelder dig opholdet ved at betale depositum her på hjemmesiden. Når depositum er betalt, har du sikret dig en plads på holdet.

Spørgsmål?

Højskolens stifter, Robin Juel Johansen, er altid klar til at svare på dine spørgsmål.

Kontakt ham her.

"Jeg er så glad for, jeg valgte at tage med Højskolen Baobab til Vietnam. Det har været de fedeste tre måneder med oplevelser, helt anderledes kultur, spændende undervisning og venskaber for livet. Det kan varmt anbefales!"

Emilie, 22 år

En tryg rejse

Højskolen Baobab er medlem af Rejsegarantifonden, så du har ekstra tryghed ved at tage på højskole i udlandet med os.