Ofte stillede spørgsmål

Vores højskoleophold er 12 uger. Der er altid to rejseuger undervejs i højskoleopholdet. Du kan læse mere om programmet under den enkelte destination.

● Digital velkomstpakke

● Sikring af 20 m2 dansk natur via Den Danske Naturfond

● En donation til International Media Support, som støtter uafhængige journalister i verdens konfliktområder

● Rejsemøde i Danmark inden afrejse

● Velkomstmiddag i destinationslandet

● Introuge med teambuilding og 9 ugers kvalificeret undervisning

● Sociale fællesaktiviteter om aftenenen og i weekenderne

● Løbende personlig feedback fra underviserne

● Indkvartering (deleværelser på hostel udover i rejseugerne)

● Afskedsmiddag i destinationslandet

● Dansk rejseleder

● Højt kvalificerede undervisere

● Et højskolecertifikat (ved deltagelse i mindst 75 pct. af undervisningen)

● Flybilletter

● Indkvartering og transport i de to rejseuger

● Visum

● Vacciner

● Rejseforsikring og afbestillingsforsikring

Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, og hvis du tegner forsikring via de to links herunder, registrerer Gouda dig som elev på Højskolen Baobab.

Tegn rejseforsikring her.

Tegn afbestillingsforsikring her.

● Mad og drikke

● Lommepenge

● Ekstraaktiviteter (som surfskole, madlavningskursus, safari, dykkercertifikat m.v.).

Du sikrer dig en plads på et højskoleophold ved at tilmelde dig her på hjemmesiden under 'Tilmeld' i menuen øverst på siden. Når du har valgt, hvilket højskoleophold du vil tilmelde dig, betaler du depositum, og herefter er du sikret dig en plads på holdet. Læs mere om betingelserne under generelle bestemmelser.

Højskolen Baobab er for dig mellem 18 og cirka 30 år, som trænger til at blive høj på verden, mens du trækker vejret, oplever et unikt fællesskab og samtidig bliver klogere på kommunikation, journalistik og medier.

Nogle af vores højskoleelever holder sabbatår og har lyst til at forberede sig på optagelsesprøver eller kvote-2-ansøgninger til en af medieuddannelserne, andre vil gerne krydre deres uddannelse eller job med ny viden og rejseoplevelser. Alle er velkomne, og der er både plads til at nørde igennem med det faglige og at lade eventyret, fællesskabet og oplevelserne fylde.

Du skal bo på deleværelser på et hostel eller et guest house. Vi udvælger nøje, hvor vi skal bo på den enkelte destination, og vi går altid efter sociale omgivelser, god beliggenhed og rare rammer. Det er forskelligt fra destination til destination, hvor mange du skal dele værelse med.

Alle vores undervisere har erfaring fra medie- og kommunikationsbranchen, de er hamrende dygtige undervisere og så brænder de for at rejse og opleve verden langt væk fra den danske andedam. Så du kan godt glæde dig til at blive inspireret. Du kan møde nogle af vores undervisere og destinationsledere her.

Vores undervisning fokuserer på kommunikation, journalistik og medier. Du lærer blandt andet at fortælle gode historier, hvordan forskellige medier og kanaler fungerer, og du får konkret erfaring i samarbejde med en lokal virksomhed eller ngo i det land, vi rejser i.

Undervisning er både relevant for dig, der vil søge ind på en af medieuddannelserne, hvor der er optagelsesprøve, for dig, der skal booste din kvote-2-ansøgning og for dig, der har lys til at lære nogle konkrete metoder inden for journalistik og kommunikation, som du kan bruge i forbindelse med dit studie eller dit job.

Du kan læse mere om undervisningen her.

Ja, du møder dine nye højskolevenner til et rejsemøde i København før afrejse. Her lærer I hinanden at kende, bliver klar til afrejse og får en fornemmelse for, hvad vi skal igennem i løbet af højskoleopholdet. Du får mere information om rejsemødet, når du har tilmeldt dig og betalt depositum.

Vi kan ikke garantere, at du kommer ind på de medieuddannelser, som kræver optagelsesprøve eller har andre særlige optagelseskrav. Men vores undervisning er relevant for uddannelserne og optagelsesprøverne, for du lærer både noget om forskellige medier og om formidling, journalistik og kommunikation. 

Derudover tæller det ofte positivt, at du har været på højskole, at du har været ude i verden, og at du aktivt har opsøgt noget fagligt relevant for dit studie.

Ja, det tæller positivt på en kvote-2-ansøgning, at man har været på højskole, har været ude og rejse og at man har beskæftiget sig med det fag, man gerne vil studere. Du kan læse mere om, hvad et højskoleophold i udlandet kan betyde for din kvote-2-ansøgning her.

Du modtaget en digital velkomstpakke, når du har tilmeldt dig et højskoleophold. Her er også vores forslag til en pakkeliste, som måske kan overraske lidt. For de fleste har brug for at pakke meget mindre, end de tænkte hjemmefra.

Flere spørgsmål? Kontakt os her.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.