Sri Lanka - højskole i udlandetSri Lanka - højskole i udlandet

Vi er drevet af nysgerrighed
på verden

Højskole i udlandet

Højskolen Baobab er en dansk højskole i udlandet for unge mellem 18 og cirka 30 år med fokus på kommunikation, journalistik og medier. 

Vi kombinerer levende og inspirerende undervisning med tropiske rejseoplevelser, og lægger stor vægt på fællesskab og højskoleånd.

Undervisningen er ambitiøs, men med masser af plads til udforske de lande, vi rejser til. Vi fokuserer undervisningen omkring kommunikation, journalistik og medier i bredest mulige forstand, og du får konkrete værktøjer og erfaringer, som du kan tage med videre i din uddannelse og dit arbejdsliv. Undervisningen foregår mellem kl. 9-13 på hverdage, vi holder undervisningsfri i weekenderne, og der er cirka to rejseuger på hvert højskoleophold, hvor du har mulighed for at rejse til nærliggende lande eller seværdigheder. På det fleste af vores destinationer er det også muligt at tage dykkercertifikat, lære at surfe eller at hakke andre ting af på din bucket list.

Alle er velkomne, og de fleste elever er mellem 18 og 30 år. Nogle har en drøm om at søge ind på en uddannelse, som kræver forberedelse eller noget kvalificeret at skrive på kvote 2-ansøgningen. Andre vil gerne opleve verden med åbne øjne i et stærkt fælleskab, mens de får ny viden ved siden af deres uddannelse eller job.

Højskolen Baobab er stiftet i 2022, men har rødder helt tilbage fra 2012, hvor den første gang opstod med et højskoleophold i Uganda. Højskolen er stiftet af Robin Juel Johansen, som blandt andet har arbejdet med journalistik om Afrika, kommunikation og kampagner for en lang række politiske organisationer og private virksomheder, og i en medieorganisation, som kæmper for frie mediers rettigheder i konfliktområder. Robin er drevet af nysgerrighed på verden, og brænder for at give dig oplevelser, som du tager med dig videre i livet. Højskolens øvrige undervisere deler samme passion for at udforske verden langt fra den danske andedam og har alle en stor passion for at tilrettelægge interessant og ambitiøs undervisning.  

Højskolen er uafhængig, og har ingen forbindelse til organisationer, politiske partier eller andre virksomheder.

Vi glæder os til at lære dig at kende, og du må altid gerne kontakte os med spørgsmål, overvejelser eller gode idéer. 

Læs herunder, hvad nogle af eleverne fra højskolen i 2012 sagde om højskolen.

Feedback fra højskolens første elever i 2012

Jeg vil være journalist, så jeg er med højskolen i Uganda for at forberede mig til optagelsesprøven på Journalisthøjskolen.

Højskolen Baobab - højskole i udlandet
Louise

20 år

Jeg vil gerne ud og opleve verden, men havde ikke lyst til at ligge på en strand og drikke drinks i tre måneder. Højskolen er studierelevant for mig, for jeg elsker at lære nyt om kulturer, regeringer og verdensdele.

Højskolen Baobab - højskole i udlandet
Jeppe

20 år

Jeg drømmer om, at blive én af de få som optages på fotojournalistuddannelsen. Da jeg stødte på højskolen, var jeg ikke i tvivl om, at mine forudsætninger for at komme igennem nåleøjet ville blive meget bedre. Jeg elsker at rejse og møde nye kulturer, så tilbuddet var ikke til at modstå. Vi er nu tre uger inde i projektet, og jeg føler mig allerede rigtig godt rustet til optagelsesprøven i foråret – jeg er fuldt ud tilfreds!

Højskolen Baobab - højskole i udlandet
Anne

23 år

Jeg læser dansk og journalistik på universitetet. På højskolen har jeg haft en kompetent underviser, som har hjulpet mig med at gøre mine artikler bedre og mere levende, og jeg har fået trænet mine journalistiske rutiner.

Højskolen Baobab - højskole i udlandet
Charlotte

24 år

Hør om undervisningen i Uganda 2012

I tvivl?
Spørg endelig

Vores stifter, Robin Juel Johansen, vil meget gerne svare på dine spørgsmål, og du kan altid kontakte ham via kontaktsiden.