Vi er drevet af nysgerrighed
på verden

Højskole i udlandet med fokus på kommunikation, journalistik og medier

Højskole i udlandet

Højskolen Baobab er en dansk højskole i udlandet for unge mellem 18 og cirka 30 år med fokus på kommunikation, journalistik og medier. 

Vi kombinerer levende og inspirerende undervisning med tropiske rejseoplevelser, og lægger stor vægt på fællesskab og højskoleånd.

Undervisningen er ambitiøs, men med masser af plads til udforske de lande, vi rejser til. Vi fokuserer undervisningen omkring kommunikation, journalistik og medier i bredest mulige forstand, og du får konkrete værktøjer og erfaringer, som du kan tage med videre i din uddannelse og dit arbejdsliv. Undervisningen foregår mellem kl. 9-13 på hverdage, vi holder undervisningsfri i weekenderne, og der er cirka to rejseuger på hvert højskoleophold, hvor du har mulighed for at rejse til nærliggende lande eller seværdigheder. På det fleste af vores destinationer er det også muligt at tage dykkercertifikat, lære at surfe eller at hakke andre ting af på din bucket list.

Alle er velkomne, og de fleste elever er mellem 18 og 30 år. Nogle har en drøm om at søge ind på en uddannelse, som kræver forberedelse eller noget kvalificeret at skrive på kvote 2-ansøgningen. Andre vil gerne opleve verden med åbne øjne i et stærkt fælleskab, mens de får ny viden ved siden af deres uddannelse eller job.

Højskolen Baobab er stiftet i 2022, men har rødder helt tilbage fra 2012, hvor den første gang opstod med et højskoleophold i Uganda. Højskolen er stiftet af Robin Juel Johansen, som blandt andet har arbejdet med journalistik om Afrika, kommunikation og kampagner for en lang række politiske organisationer og private virksomheder, og i en medieorganisation, som kæmper for frie mediers rettigheder i konfliktområder. Robin er drevet af nysgerrighed på verden, og brænder for at give dig oplevelser, som du tager med dig videre i livet. Højskolens øvrige undervisere deler samme passion for at udforske verden langt fra den danske andedam og har alle en stor passion for at tilrettelægge interessant og ambitiøs undervisning.  

Højskolen er uafhængig, og har ingen forbindelse til organisationer, politiske partier eller andre virksomheder.

Vi glæder os til at lære dig at kende, og du må altid gerne kontakte os med spørgsmål, overvejelser eller gode idéer.

Det siger vores elever

Det har været over al forventning. Sammenholdet har været fantastisk. Jeg har lært så meget i undervisningen, som jeg virkelig kan bruge i min fremtid. Både om mig selv, mennesker og verden, om verdensopfattelser og mediernes verden.

Mia Freia

Vietnam

Højskolen Baobab var det helt rigtige valg for mig. Det har været et perfekt sammenkog af eventyr og rejse, journalistik og dygtiggørelse, samt højskolefælleskab og venner for livet - noget som jeg er meget taknemmelig over at kunne kombinere på disse 3 måneder.

Caroline

Vietnam

At tage på Højskolen Baobab, har været den bedste beslutning længe. Jeg har været ude i den store vide verden, samtidig med at jeg har lært helt vildt meget.

Melissa

Vietnam

Baobab har været en fed kombination af faglighed og oplevelser. 

Gry

Vietnam

Jeg er så glad for, jeg valgte at tage med Højskolen Baobab til Vietnam. Det har været de fedeste tre måneder med oplevelser, helt anderledes kultur, spændende undervisning og venskaber for livet. Det kan varmt anbefales!

Emilie

Vietnam

Jeg vil være journalist, så jeg er med højskolen i Uganda for at forberede mig til optagelsesprøven på Journalisthøjskolen.

Louise

Uganda

Jeg vil gerne ud og opleve verden, men havde ikke lyst til at ligge på en strand og drikke drinks i tre måneder. Højskolen er studierelevant for mig, for jeg elsker at lære nyt om kulturer, regeringer og verdensdele.

Jeppe

Uganda

Jeg drømmer om, at blive én af de få som optages på fotojournalistuddannelsen. Da jeg stødte på højskolen, var jeg ikke i tvivl om, at mine forudsætninger for at komme igennem nåleøjet ville blive meget bedre. Jeg elsker at rejse og møde nye kulturer, så tilbuddet var ikke til at modstå. Vi er nu tre uger inde i projektet, og jeg føler mig allerede rigtig godt rustet til optagelsesprøven i foråret – jeg er fuldt ud tilfreds!

Anne

Uganda

Jeg læser dansk og journalistik på universitetet. På højskolen har jeg haft en kompetent underviser, som har hjulpet mig med at gøre mine artikler bedre og mere levende, og jeg har fået trænet mine journalistiske rutiner.

Charlotte

Uganda

Mød vores elever her

I tvivl?
Spørg endelig

Vores stifter, Robin Juel Johansen, vil meget gerne svare på dine spørgsmål, og du kan altid kontakte ham via kontaktsiden.