Vores undervisere & destinationsledere

Vores undervisere brænder for at tilrettelægge interessant og ambitiøs undervisning, og de har alle en stor passion for at udforske verden langt væk fra den danske andedam 🌍

Nogle er faste undervisere, og andre er tilknyttede samarbejdsparterne, som kun underviser på udvalgte fag. Derfor er det forskelligt hvilke undervisere, du møder på de forskellige højskoleophold.

Underviser & destinationsleder
Robin Juel Johansen

Robin er stifter af Højskolen Baobab. Han underviser på vores forskellige destinationer, og er destinationsleder på flere af dem. Han har arbejdet med kommunikation og medier i 10 år, og har blandt andet arbejdet som kommunikationschef på Christiansborg, med sociale medier i Aller Media og som digital direktør i et af Danmarks største kommunikationsbureauer. I 2011 stiftede han det digitale medie Afrika360, og året efter grundlagde han den første version af Højskolen Baobab (læs mere om højskolens historie her).

Robin er drevet af nysgerrighed på verden, og brænder for at give dig oplevelser, som du tager med dig videre i livet. Og så elsker han at undervise - særligt, når teori og virkelighed kan kombineres under tropiske himmelstrøg.

UNDERVISER
Sif Vesterløkke

Underviser på vores højskoleophold i Vietnam 2023.

Sif er uddannet Tv- og Medietilrettelægger fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Hun har arbejdet som live-reporter og journalist hos DR Nyheder, tilrettelægger på Go’ Morgen Danmark, nyhedsreporter hos DR Syd og TV 2/Fyn og som videojournalist, SoMe-ansvarlig og kommunikationskonsulent hos Danske Rederier. Hun har dækket alt fra stormvejr med vind i håret til folketingsvalg og har produceret nyheder både stille dage, og når alt går i gult. 

Sif er 36 år og elsker at bo på Nørrebro, hvor man hver dag fornemmer alverdens kulturer og mangfoldighed. Hun har rejst i lande som Ghana, på Bali og store dele af Asien.

UNDERVISER
Thomas Vestergård Sørensen

Underviser på vores højskoleophold i Vietnam 2023.

Thomas er uddannet Film- og Tv-produktionstekniker. 

Han har arbejdet for DR i næsten 8 år og det seneste år har han arbejdet som rejsefotograf for DR Nyheder hvor han blandt andet har været i Ukraine ad flere omgange. Han er for nyligt skiftet til TV2, hvor livet som rejsefotograf fortsætter. Jobbet som fotograf byder på alt fra rejser til folketingsvalg, reality, magasiner og programmer, hvilket gør at han er vant til at arbejde med forskellige journalister, redaktører og produktionsledere. Thomas arbejder som freelancer og har også sin egen virksomhed. Her har han samarbejdet med blandt andet NASA og HAY.  

Thomas synes det er sjovt at producere visuelle fortællinger, og udover at have erfaring med tv-nyheder og reality-programmer, elsker han at nørde nye kanaler, som kan formidle historierne på nye måder. Han har også en stor interesse i podcast og lyd, som jo er en stor del af det at lave tv.

Thomas er 31 år. Han elsker at være aktiv og bruge sin krop. Det betyder meget for Thomas at møde mennesker i øjenhøjde, og der findes ingen dumme spørgsmål. Hvis Thomas ikke er ude at rejse, så er han lige kommet hjem og helst på vej igen.

Underviser
Rasmus Thirup Beck

Rasmus Thirup Beck har arbejdet som journalist, underviser, radiovært og foredragsholder siden 2005 - de fleste af årene som selvstændig, men han har også arbejdet fast for Politiken i en periode. Siden 2008 har han stort set kun dækket klima og grøn omstilling, bl.a. i artikler, en bog og i radio og podcasts.

Det hele begyndte med det prisvindende multimedieprojekt Face The Climate, der var finansieret af DANIDA og blev produceret op til COP15. Siden er det blevet til talrige artikler - reportager, nyheder, portrætter, graverprojekter og fortællinger - til stort set alle danske landsdækkende aviser, en række magasiner og fagblade, samt adskillige udenlandske publikationer. I 2017 var han vært på det roste P1-klimaprogram 'Sidste mand slukker lyset'. I 2020 var han medforfatter til bogen 'Hvis vi vil'. I 2021 stiftede han og Søren Bjørn-Hansen Klimajournalisterne.dk, som leverer tekst, lyd, foredrag, moderering og rådgivning om klimaforandring og grøn omstilling.

Ramus var også underviser på den første udgave af Højskolen Baobab i Uganda. Han er bl.a. glad for hæsblæsende ture på motorcykeltaxier og eksperimenter med insekter som mad. Det er jo fremtidens bæredygtige fødevare!

Underviser
Camilla Stemann

Camilla Stemann er grundlægger af kursus- og undervisningsvirksomheden Camilla Stemann & Co., hvor hun arbejder professionelt med Instagram og influenter. Hun er en af Danmarks førende eksperter i Instagram, og underviser både virksomheder, influenter og brands i, hvordan de fortæller de bedste historier på kanalen.

Camilla elsker at rejse, og så har hun undervisningserfaring fra IBC Kolding, Dansk Journalistforbund, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Kforum og i Forbundet Arkitekter og Designere.

Camilla er tilknyttet højskolen som samarbejdspartner, og er en af dem, du muligvis møder i undervisningen på nogle af destinationerne.

Underviser
Sebastian Cordes

Sebastian Cordes er filmskaber, forfatter og kunstnerisk leder på filmlinjen på Dansk Talentakademi. Han har skabt en række dokumentarfilm, som har udfordret det gængse filmsprog ved at turde dvæle ved langsommeligheden (se 'A Place Called Lloyd'), og blandt andet udgivet bøgerne 'Friheden til at lave hva' fuck man vil' om Filmværkstedernes historie og bogen 'Om kedsomhed'. Derudover skriver han om mad og kultur for Information og Politiken. Han har lavet film på fire forskellige kontinenter.

Sebastian har solid undervisererfaring fra blandt andet Station-Next, Talentakademiet og en række skoler og højskoler, og så har han en passion for at rejse til lande langt fra Danmark.

Sebastian er tilknyttet højskolen som samarbejdspartner, og er en af dem, du muligvis møder i undervisningen på vores destinationer.

Flere på vej
Er du vores næste underviser?

Vi opdaterer løbende siden her med flere undervisere og destinationsledere. Vi er også altid interesserede i at møde nye folk med en brændende passion for at undervise, rejse og at skabe stærke fællesskaber.