Undervisning

Vi har fire fag på Højskolen Baobab:
KULTUR, JOURNALISTIK, NATUR og UDVIKLING.
Vi lægger vægt på stærke fællesskaber, høj faglighed og nysgerrighed på de lande, vi rejser i. Undervisningen giver plads til overraskelser, og kan finde sted på toppen af en vulkan, under havoverfladen eller foran et whiteboard med palmer i horisonten. Undervisningen minder ikke om eksempelvis gymnasiet, men er udelukkende drevet af energi og lysten til at se, hvad der er rundt om det næste hjørne. Weekenderne er som udgangspunkt frie, så I selv kan udforske og opleve.

KULTUR

I dette fag graver vi dybt i den kultur, som vi lever midt i. Vi bliver klogere på landets historie, sprog, mad, traditioner, religion og kulturarv. Undervisningen er som udgangspunkt baseret på oplevelser, men der indgår også oplæg og fordybelse.

Glæd dig til at komme ud af huset, og gør dig klar til at dufte, smage, mærke, høre og opleve en kultur, som du med garanti ikke kender hjemmefra.

JOURNALISTIK

Du lærer at fortælle gode historier, og får indsigt i journalistens værktøjskasse. Du lærer at vinkle, interviewe, skrive reportage og får kendskab til forskellige fortælleteknikker. Hvis du drømmer om at søge ind på en medieuddannelse er dette fag oplagt for dig, men du kan også bruge journalistikkens værktøjer i andre sammenhænge og studier.

Dette fag er kun tilgængeligt på vores efterårshold i Asien.

NATUR

Vi har fokus på havet, junglen og bjergene. Vi bliver bedre til at forstå naturen, så vi kan passe på den, og vi får en dybere forståelse for, hvilke mekanismer, der påvirker klima, miljø og biodiversitet. I dette fag lader vi computeren og klasselokalet blive hjemme, og kaster os i bølgerne, spænder vandrestøvlerne og sliber macheten. Glæd dig til at få store naturoplevelser, samtidig med, at du får en større viden om den smukke planet, vi bor på.

Dette fag er kun tilgængeligt på vores vinterhold i Mellemamerika.

UDVIKLING

I dette fag fokuserer vi på, hvordan vi udvikler os som mennesker, og hvordan vi som mennesker kan blive bedre til at udvikle idéer og skabe nyt. Omdrejningspunktet for undervisningen er kerneværdier, skaberkraft og kreativitet, og vi kommer i løbet af faget igennem en række workshops i blandt andet idéudvikling, meningsfuldhed, fremtid og iværksætteri. Vi tager os også tid til yogaundervisning og meditation. Faget slutter med et personligt projekt, hvor du udvikler noget nyt. Det kan være en forretningsidé, en fortælling, et podcast-koncept eller en ny plan for din fremtid.

VALGFAG

Du har mulighed for at tilvælge disse valgfag:

Det gode pitch
Lær at pitche en idé, som bliver bemærket. Det kan være en historieidé til et medie, en forretningsidé eller et nyt koncept.

Ansøgninger og optagelsesprøver
Bliv skarpere på at skrive ansøgninger til eksempelvis kvote-2, og nørd optagelsesprøver til medieuddannelserne.

Surfskole - ikke inkluderet, betales direkte til surfskolen.

Dykkercertifikat - ikke inkluderet, betales direkte til dykkerskolen.