Undervisning

På vores højskoleophold i udlandet, er der undervisning alle hverdage mellem kl. 9 - 13. Efter undervisningen kan du arbejde videre med dagens emne, eller du kan tage på eventyr, nyde solen, snorkle langs kysten, udforske det lokale køkken eller stene i en hængekøje. Vi er ambitiøse i vores undervisning, og der er både plads til at nørde igennem og til at koble af - det er helt op til dig. Få her et overblik over, hvordan undervisningen som udgangspunkt sættes sammen, og se flere detaljer under den enkelte destination.

Uge 1
Introuge

Vi udforsker vores nye base, lærer hinanden at kende og bliver rystet godt sammen. Samtidig bliver vi klogere på landets historie, kultur og køkken. Vi starter selvfølgelig med en festlig velkomstmiddag, og får en idé om, hvad vi hver især drømmer om at få ud af højskoleopholdet.

Højskolen Baobab - højskole i udlandet
Højskolen Baobab - højskole i udlandet
Uge 2-4
Lær at fortælle gode historier

Vi fokuserer på den gode historie. Uanset, om du drømmer om at arbejde med kommunikation, journalistik eller medier, eller om du har helt andre drømme for fremtiden, er det værdifuldt at kunne fortælle en god historie. Vi kommer bl.a. ind på journalistisk vinkling, fortælleteknikker og meget mere.

Uge 5&9
Rejseuger

Her kan du opleve noget af alt det særlige, din destination har at byde på. Du kan tage dykkercertifikat, lære at surfe og udforske landets seværdigheder og kultur. Eller du kan rejse til nærliggende lande, og suge lidt mere af verden til dig. Det er kun fantasien, der sætter grænsen. Vi rådgiver gerne, og sørger for, at holdet taler om rejsedrømme i god tid.

Højskolen Baobab - højskole i udlandet
Højskolen Baobab - højskole i udlandet
Uge 6-8
Medier og kanaler

Vi nørder medier og kanaler. Vi ser på de nærmest uendelige muligheder, der er, når vi skal fortælle vores historier og nå ud til vores målgruppe. Vi kommer forbi alt fra sociale medier til dokumentarfilm, podcasts og fotografi. Du får solid viden om forskellige medier, og får rig mulighed for at afprøve fortællinger i flere forskellige kanaler.

Uge 10-12
Gør en forskel

Vi kombinerer vores viden om medier og kanaler med vores viden om at fortælle gode historier. I grupper laver vi et konkret projekt, som ender med et færdigt produkt. Det kan være en artikel om et bestemt emne, en mini-dokumentar eller en SoMe-kampagne til en lokal virksomhed eller organisation. Mulighederne er mange, og vi former grupper og projekter på baggrund af det enkelte holds ønsker og ambitioner.

Højskolen Baobab - højskole i udlandet
Højskolen Baobab - højskole i udlandet
Uge 12
En eventyrlig afslutning

Vi runder højskoleopholdet godt af. Vi præsenterer hinanden for noget af det arbejde, vi har lavet i løbet af opholdet, vi taler om fremtiden, og vi nyder hinandens selskab med forskellige sociale aktiviteter. Det hele afrundes med en afskedsmiddag, hvorefter nogle rejser hjem til Danmark, mens andre tager rygsækken på og drager videre ud i verden - måske med nye venner fra højskolen?

Mød vores undervisere

Læs mere om vores kompetente og ambitiøse undervisere og destinationsledere her.