Ledige pladser

Vietnam 2024

Afrejse: 8. januar - 31. marts 2024 (12 uger)

Pris: 45.000 kr.

Vietnam 2024

Smagsoplevelser, som får dig til at glemme dit eget navn, overdådig natur og undervisning i kommunikation, journalistik og medier.

Vietnam er en perfekt base for et højskoleophold, som giver dig mulighed for at opleve Sydøstasien på nærmeste hold.

Højskole i udlandet
Kommunikation, journalistik og medier

Opholdet er for dig, der er mellem 18 og cirka 30 år, og som enten drømmer om at søge ind på en af medieuddannelserne, eller som har lyst til at krydre din uddannelse eller dit job med ny viden. Samtidig får du venner for livet, bliver høj på verden og kommer meget klogere hjem.

Program for Vietnam 2023

Introuge

Vi udforsker vores nye base i Vietnam. Vi lærer hinanden at kende på kryds og tværs, vi ryster alle godt sammen og bliver klogere på landets historie, kultur og køkken. Samtidig får vi en fornemmelse for, hvad vi hver især ønsker at få ud af højskoleopholdet.

Uge 2-4: Lær at fortælle gode historier

I det første undervisningsforløb fokuserer vi på den gode historie. Uanset, om du drømmer om at arbejde med journalistik, kommunikation og medier, eller om du har helt andre drømme for fremtiden, er det værdifuldt at kunne fortælle en god historie. Vi ser nærmere på, hvordan forskellige fag arbejder med fortællinger, og kommer blandt andet ind på journalistisk vinkling, reportage, fortælleteknikker, kommunikationsteorier, interviewteknikker og meget mere. Du kommer også ud af undervisningslokalet, og får Vietnam ind under huden.

Uge 5: Rejseuge

I rejseugerne kan du opleve alt det, Vietnam har at byde på, du kan tage dykkercertifikat og få adgang til verden under overfladen, eller du kan lære landets omfattende kultur og historie at kende. Du kan også rejse til nærliggende lande for at suge mere af verden til dig. Cambodja, Laos, Thailand og Malaysia er alle inden for kort afstand med bus, tog eller fly. Det er kun fantasien, der sætter grænsen. Vi sørger for, at deltagerne på holdet får talt om rejseplaner, så du i fællesskab med de andre kan tage på eventyr. Du skal selv stå for udgifter og planlægning af rejseugerne, men vi kommer gerne med inspiration og vejledning undervejs.

Uge 6-8: Medier og kanaler

I det andet undervisningsforløb skal vi nørde medier og kanaler. Vi skal se på de nærmest uendelige muligheder, der er, når vi skal vælge, hvor vi vil fortælle vores historier og nå vores målgruppe med et budskab. Vi kommer forbi alt fra Instagram til dokumentarfilm, og forløbet gør dig i stand til at overskue de mange forskellige medier, som findes i dag. Vi kommer blandt andet ind på algoritmer og formater på de sociale medier, aviser, podcasts, fotografi og forskellige digitale kanaler.

Uge 9: Rejseuge

I rejseugerne kan du opleve alt det, Vietnam har at byde på, du kan tage dykkercertifikat og få adgang til verden under overfladen, eller du kan lære at surfe på nogle af verdens fedeste bølger. Du kan også rejse til andre nærliggende lande for at suge mere af verden til dig. Det er kun fantasien, der sætter grænsen. Vi sørger for, at deltagerne på holdet får talt om rejseplaner, så du i fællesskab med de andre kan tage på eventyr. Du skal selv stå for udgifter og planlægning af rejseugerne, men vi kommer gerne med inspiration og vejledning undervejs.

Uge 10-12: Gør en forskel

Vi kombinerer vores viden om medier og kanaler med vores viden om at fortælle gode historier. I grupper laver vi et konkret projekt, som ender med et færdigt produkt. Det kan være en artikel om et bestemt emne, en mini-dokumentar eller en SoMe-kampagne til en lokal virksomhed eller organisation. Hvis du skal til optagelsesprøve på en af medieuddannelserne, eller hvis du har brug for noget særligt til din kvote 2-ansøgning, tager vi højde for det i grupperne, så du får mest muligt med fra højskolen i forbindelse med din optagelse.

En eventyrlig afslutning

I den sidste uge har vi fokus på at runde højskoleopholdet godt af. Vi præsenterer det arbejde, vi har lavet for hinanden, vi laver forskellige sociale aktiviteter, og så runder vi selvfølgelig af med en afskedsmiddag, hvor vi siger på gensyn, mens vi suger den sidste ernergi ud af palmer, sandstrande, sol og fællesskabet. Herefter rejser nogle hjem til Danmark, mens andre tager rygsækken på og drager videre ud i verden - måske med nye venner fra højskolen?

Surf - højskole i udlandet

Tilvalg

Undervejs på højskoleopholdet kan du vælge en række forskellige ekstraaktiviteter. Du kan lære at surfe, tage dykkercertifikat eller måske endda lære at lave vietnamesisk mad. Du kan også nørde tegnsætning og kommaregler, hvis du skal søge ind på eksempelvis Journalisthøjskolen.

Spørgsmål og svar

Vi har samlet en række spørgsmål og svar om højskoleopholdet i Vietnam. Hvis du er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os - vi glæder os til at møde dig.

Varighed: 12 uger

Afrejse: 8. januar til 31. marts 2024

Pris: 45.000 kr.

Spar 1.500 kr. ved tidlig tilmelding senest 120 før afrejse

● Digital velkomstpakke

● Sikring af 20 m2 dansk natur via Den Danske Naturfond

● Donation til International Media Support, som kæmper for pressefrihed i mere end 30 lande over fire kontinenter

● Rejsemøde i Danmark inden afrejse

● Velkomstmiddag i Vietnam

● Introuge med teambuilding og 9 ugers kvalificeret undervisning

● Sociale fællesaktiviteter om aftenenen og i weekenderne

● Løbende personlig feedback fra underviserne

● Indkvartering i Vietnam (deleværelser på hostel)

● Afskedsmiddag i Vietnam

● Dansk rejseleder

● Højt kvalificerede undervisere

● Et højskolecertifikat (ved deltagelse i mindst 75 pct. af undervisningen)

● Flybilletter

● Indkvartering og transport i de to rejseuger

● Visum

● Vacciner

● Rejseforsikring og afbestillingsforsikring

Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, og hvis du tegner forsikring via de to links herunder, registrerer Gouda dig som elev på Højskolen Baobab.

Tegn rejseforsikring her.

Tegn afbestillingsforsikring her.

● Mad og drikke

● Lommepenge

● Ekstraaktiviteter (som surfskole, madlavningskursus, safari, dykkercertifikat m.v.).

Du sikrer dig en plads på holdet ved at tilmelde dig øverst på denne side. Når du har tilmeldt dig og betalt depositum på 2.500 kroner, er du sikret en plads. Det resterende beløb betales 90 dage før afrejse.

Læs mere i vores generelle bestemmelser her.

Højskolen Baobab er for dig mellem 18 og cirka 30 år, som trænger til at blive høj på verden, mens du trækker vejret, oplever et unikt fællesskab og samtidig bliver klogere på kommunikation, journalistik og medier.

Nogle af vores højskoleelever holder sabbatår og har lyst til at forberede sig på optagelsesprøver eller kvote-2-ansøgninger til en af medieuddannelserne, andre vil gerne krydre deres uddannelse eller job med ny viden og rejseoplevelser. Alle er velkomne, og der er både plads til at nørde igennem med det faglige og at lade eventyret, fællesskabet og oplevelserne fylde.

Du kan se programmet her på siden, og du kan læse mere om undervisningen her. Vi tager forbehold for, at programmet og undervisningsplanen kan ændre sig på det enkelte ophold.

Vores undervisere har alle erfaring fra mediebranchen. De brænder for at undervise, og de smiler bredest, når de er på eventyr ude i verden, så du kan godt glæde dig. Du kan læse mere om dem her.

Der er mindst 8 og maksimalt 25 elever på vores højskoleophold. Herudover er der en destinationsleder, en praktikant og en eller flere undervisere og gæste-oplægsholdere.

Det er et krav, at du har en gyldig rejseforsikring, når du rejser med Højskolen Baobab. Sørg for at tjekke, at din rejseforsikring dækker det land, vi rejser til, og husk at tjekke, om du skal købe ekstra forsikring, hvis du tager dykkercertifikat.

Vi går meget op i sikkerhed, og holder os løbende opdaterede med Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Derudover tilmelder vi alle elever og undervisere Udenrigsministeriets såkaldte 'danskerliste', så vi får besked, hvis der er noget, vi skal være særlige opmærksomme på under vores ophold.

Vi rejser i et stærkt højskolefællesskab, og vi sørger altid for at passe på hinanden.

Vi inviterer til en hyggelig dag i København inden afrejse, hvor du kan møde dine nye højskolevenner. Vi lærer hinanden at kende og gennemgår forberedelser til turen, så du blandt andet bliver klogere på, hvad du skal pakke, hvor de andre på holdet drømmer om at tage til i rejseugerne og meget mere.

Vi kan ikke garantere, at du kommer ind på de medieuddannelser, som kræver optagelsesprøve eller har andre særlige optagelseskrav. Men vores undervisning er relevant for uddannelserne og optagelsesprøverne, for du lærer både noget om forskellige medier og om formidling, journalistik og kommunikation.

Derudover tæller det ofte positivt, at du har været på højskole, at du har været ude i verden, og at du aktivt har opsøgt noget fagligt relevant for dit studie.

Når du tilmelder dig dette højskoleophold accepterer du samtidig vores generelle bestemmelser og betalingsbetingelser.

Det er vigtigt, at du læser dem igennem inden din tilmelding.

Vores undervisere

På dette højskoleophold er vores stifter Robin Juel Johansen med som underviser og destinationsleder. Det er ikke endeligt på plads, hvilke andre undervisere, du møder turen, men du kan læse mere om vores undervisere og samarbejdspartnere her.

Tilmeld dig: Vietnam 2024

Tilmeld dig: Vietnam 2024

Normal pris2.500,00 kr
/

Du kan tilmelde dig højskoleopholdet i Vietnam 2024 her. Du skal lægge tilmeldingen i kurven og tjekke ud gennem webshoppen, hvor du samtidig betaler depositum på 2.500 kroner.

Når du har betalt depositum, har du sikret dig plads på holdet.

Ved tilmelding og betaling af depositum accepterer du samtidig vores generelle bestemmelser og betalingsbetingelser. 

Kontakt os
Lad os tale sammen

Hvis du har spørgsmål til højskoleopholdet i Vietnam, må du endelig tage kontakt til os. Du kan kontakte os lige her.