Ofte stillede spørgsmål

Her får du svar på nogle af de spørgsmål, vi hører oftest. Hvis du har andre spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vores højskoleophold er 12 uger, og vores sommerhøjskole er 5 uger.

Der er altid to rejseuger undervejs på vores lange højskoleophold og en rejseuge på sommerhøjskolen. Du kan læse mere om programmet under den enkelte destination.

Det meste er inkluderet i prisen:

  • Digital velkomstpakke
  • Rejsemøde i København cirka en måned inden afrejse
  • Fly tur/retur fra København
  • Transport mellem destinationslandene (fly, bus, tog eller færge)
  • Velkomstmiddag
  • Introdage
  • Undervisning i kultur, journalistik, natur og udvikling (lange ophold)
  • Undervisning i kultur og udvikling (sommerhøjskole)
  • Bolig (udover rejseuger)
  • Afskedsmiddag
  • Højskolecertifikat (til kvote-2, jobsøgning m.v.)
  • En række oplevelser og dagsture
  • Dansk rejseleder under hele opholdet
  • Kompetente undervisere og oplægsholdere
  • Personlig fremtidssamtale med underviseren i slutningen af opholdet
  • Bidrag til Rejsegarantifonden
  • Donation til Den Danske Naturfond
  • Donation til International Media Support

Ikke inkluderet:

  • Visum
  • Mad og drikke
  • Rejseforsikring
  • Vacciner
  • Rejseuger, hvor du frit kan planlægge

Du sikrer dig en plads på et højskoleophold ved at tilmelde dig her på hjemmesiden. Når du har valgt, hvilket højskoleophold du vil tilmelde dig, betaler du depositum, og herefter er du sikret dig en plads på holdet. Læs mere om betingelserne under generelle bestemmelser.

Højskolen Baobab er for dig mellem 18 og cirka 30 år, som trænger til at blive høj på verden, mens du trækker vejret, oplever et unikt fællesskab og samtidig bliver klogere på kultur, journalistik, natur og udvikling.

Nogle af vores højskoleelever holder sabbatår og har lyst til at forberede sig på optagelsesprøver eller kvote-2-ansøgninger til en uddannelse, andre vil gerne krydre deres uddannelse eller job med ny viden og rejseoplevelser. Alle er velkomne, og der er både plads til at nørde igennem med det faglige og at lade eventyret, fællesskabet og oplevelserne fylde.

Vores sommerhøjskole er for dig mellem 25 og 35 år, som har brug for at ryste hovedet, mens du tanker op på rejseoplevelser, ny viden og fællesskab med andre nysgerrige på din egen alder.

Du skal bo på deleværelser på hostel, guest house eller hotel. Vi udvælger nøje, hvor vi skal bo på den enkelte destination, og vi går altid efter sociale omgivelser, god beliggenhed og rare rammer. Det er forskelligt fra destination til destination, hvor mange du skal dele værelse med. Nogle steder er der enkeltsenge og andre steder dobbeltsenge.

Alle vores undervisere har erfaring fra de fag eller brancher, de underviser i, de er hamrende dygtige til at lære fra sig og så brænder de for at rejse og opleve verden langt væk fra den danske andedam. Så du kan godt glæde dig til at blive inspireret.

Vores fag er kultur, journalistik, natur og udvikling. Det varierer, hvilke fag, der undervises i på det enkelte højskoleophold.

Undervisningen er drevet af nysgerrighed, og du kan i høj grad selv være med til at udpege, hvilken retning vi skal gå. Vi har ingen karakterer, eksaminer eller udefrakommende pres, så lad os lade lysten drive værket.

Læs mere om vores undervisning her.

Ja, du møder dine nye højskolevenner til et rejsemøde i København før afrejse. Her lærer I hinanden at kende, bliver klar til afrejse og får en fornemmelse for, hvad vi skal igennem i løbet af højskoleopholdet. Du får mere information om rejsemødet, når du har tilmeldt dig og betalt depositum.

Det er meget forskelligt, hvor meget vores elever bruger på mad, drikke og oplevelser udover de planlagte.

Tidligere elever fortæller, at de har brugt mellem 15 - 25.000,- på de lange højskoleophold. Nogle spiser ude tre gange om dagen, mens andre sørger for at fylde op hjemmefra i løbet af dagen, nogle elsker at spise med kniv og gaffel, mens andre foretrækker street food, og nogle farer fra den ene rejseoplevelse til den anden, mens andre foretrækker at opleve langsomt i nærområdet.

Det er ikke muligt at reservere en plads på vores højskoleophold.

For at sikre dig plads på holdet, skal du tilmelde dig via hjemmesiden. Ved tilmelding betaler du depositum, og når det er modtaget, er du tilmeldt.

Du kan med fordel følge os på Instagram eller skrive dig op til vores nyhedsbrev, hvor vi løbende opdaterer om vores højskoleophold.

Det varierer fra hold til hold, hvor mange kvinder, mænd og andre køn, der er tilmeldte.

Dog er der oftest en overvægt af kvinder, hvilket er en tendens, der går igen på de fleste andre højskoler - både dem i Danmark og i udlandet.

Vi vil meget gerne have flere mænd med på vores højskoleophold, så spred gerne ordet.

Vores højskoleophold i Vietnam, Laos og Thailand har undervisning i journalistik. Bemærk, at vores øvrige højskoleophold ikke har dette faglige fokus.

Vi kan ikke garantere, at du kommer ind på de medieuddannelser, som kræver optagelsesprøve eller har andre særlige optagelseskrav. Men vores undervisning er relevant for uddannelserne og optagelsesprøverne, for du lærer både noget om forskellige medier og om formidling, journalistik og kommunikation. 

Derudover tæller det ofte positivt, at du har været på højskole, at du har været ude i verden, og at du aktivt har opsøgt noget fagligt relevant for dit studie.

Ja, det tæller positivt på en kvote-2-ansøgning, at man har været på højskole, har været ude og rejse og at man har beskæftiget sig med det fag, man gerne vil studere. Du kan læse mere om, hvad et højskoleophold i udlandet kan betyde for din kvote-2-ansøgning her.

Du modtaget en digital velkomstpakke, når du har tilmeldt dig et højskoleophold. Her er også vores forslag til en pakkeliste, som måske kan overraske lidt. For de fleste har brug for at pakke meget mindre, end de tænkte hjemmefra.

Der er mindst 8 og maksimalt 25 elever på vores højskoleophold. Herudover er der en destinationsleder og en eller flere undervisere og gæste-oplægsholdere.

Hvis du tilmelder dig senest 120 dage før afrejse, sparer du 3.000,- på den samlede pris på de lange højskoleophold. Rabatten gælder ikke sommerhøjskole.

Vi er desværre ikke bekendt med konkrete fonde eller støtteordninger, som du søge specifikt til Højskolen Baobab, men der findes et hav af steder, som måske kan give dig et legat, hvis du passer ind i deres støttekategorier.

Folkehøjskolerne hjemme i Danmark tilbyder nogle gange såkaldte pitstop-pladser til dig, der studerer på en videregående uddannelse, og som trænger til en pause på en højskole.

Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde pitstop-pladser, da vi ikke modtager nogen form for statslig støtte til vores højskoleophold.

Hvis du tilmelder dig senest 120 før afrejse sparer du 3.000,- på alle vores lange højskoleophold, så det kan du overveje, hvis du er på udkig efter en lidt lavere pris. Rabatten gælder ikke sommerhøjskole.

Flere spørgsmål? Kontakt os her.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.